Agenda de concert Înapoi

Doi mari violonceliști români: Marin Cazacu și Răzvan Suma Cântă Vivaldi și Händel la Sala Radio

Publicat: miercuri, 11 Decembrie 2019 , ora 11.01

Doi dintre cei mai mari violonceliști români: MARIN CAZACU și RĂZVAN SUMA, a căror întâlnire profesională a dat naștere unei frumoase relații de mentor-discipol, se vor regăsi pe scena Sălii Radio miercuri, 18 decembrie (19.00), într-un concert prezentat de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului FERENC GABOR. Absolvent al studiilor de dirijat la Academia de muzică Hanns Eisler din Berlin, Ferenc Gábor a diirjat pe scene din toată lumea, la pupitrul unor orchestre mari, ansambluri de operă, dar și formații mai mici.

Cei doi vor interpreta pe scena Sălii Radio două partituri superbe ale barocului muzical: Concertele pentru două violoncele și orchestră semnate de HÄNDEL și VIVALDI (celebrul creator al Anotimpurilor). Seara va debuta cu Trei piese pentru orchestră de coarde, lucrare ce aparține unuia dintre marii muzicieni români ai secolului XX: compozitorul și dirijorul CONSTANTIN SILVESTRI, de la a cărui dispariție s-au împlinit 50 de ani. Un talent muzical dovedit din primii ani ai vieții, la 17 ani acesta debuta ca dirijor chiar la pupitrul Orchestrei Naționale Radio și un moment istoric al carierei sale este dirijarea primei montări a capodoperei enesciene Oedipe în România, în 1958.

Evenimentul de la Sala Radio se va încheia cu Simfonia nr. 1, creație a lui BEETHOVEN, un preambul la suita de evenimente speciale pe care Orchestrele și Corurile Radio România le vor oferi spectatorilor în 2020, moment aniversar marcat internațional la împlinirea a 250 de ani de la nașterea marelui creator.