Recomandări Înapoi

Discuri de Grammy - Best Of

Publicat: vineri, 14 Aprilie 2017 , ora 9.16

Din 17 și până în 21 aprilie sunteți invitați să decoperiți zilnic muzici desprinse de pe discuri laureate cu distinsul premiu Grammy. Acest trofeu, prezentat de Academia Americană a Artei și Științei Înregistrării încă din 1959, a devenit foarte râvnit de artiști, fiind echivalentul unui Oscar, Tony sau Emmy. Spectacolul decernării lor este unul din cele patru mari spectacole muzicale cu decernări de premii desfășurate anual în Statele Unite; celelalte fiind Premiile Muzicii Americane (American Music Awards), Premiile Muzicale Billboard (Billboard Music Awards) și Ceremonia inducțiilor în Rock and Roll Hall of Fame (Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony). 

Noi vom explora zilele acestea câteva discuri, apărute în bună parte în ultima decadă, laureate la categoriile muzică simfonică, muzică de cameră, worldmusic și coloane sonore.

Așadar vom putea auzi de 'Sub umbra lui Stalin' Simfonia a IX-a de Șostakovici cu Andris Nelsons și Orchestra Simfonică din Boston, Simfonia a IV-a de Brahms cu Gustavo Dudamel și Orchestra Simfonică din Los Angeles, muzică din vremea 'Dinastiei Borgia' cu Jordi Savall și Hesperion XXI, 'Sacrificium' cu Cecilia Bartoli și multe altele. Nu vor lipsi nici muzicile de film, dintre acestea putem aminti două producții Disney: 'Frozen' și 'Războiul Stelelor Episodul VII: Trezirea Forței'.

 Așadar, Radu Mihalache vă așteaptă în fiecare zi de la ora 10.00 și în reluare de la 17.00 la emisiunea 'Discuri de Grammy'

Radu Mihalache