Agenda de concert Înapoi
Dirijorul Walter Hilgers și violonista Simina Croitoru revin la Filarmonica Pitești
În program: M. Bruch - Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în sol minor și F. Mendelssohn - Simfonia nr. 3 în la minor, Scoțiana.
Născut în Germania, la Stolberg/Rhein, Walter Hilghers este absolvent al Academiei de Muzică din Aachen, la clasele de tubă, pian și contrabas. A fost profesor de tubă și muzică de cameră pentru suflători la universitățile de profil din Düsseldorf, Aachen, Lübeck, Hamburg și Weiman. A dirijat orchestrele filarmonicilor din Zagreb, Monte Video, Berlin, Viena, Munchen, Nissa, București, Buenos Aires, Frankfurt ș.a. În 30 de ani de activitate orchestrală, a fost interpret sub bagheta lui Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, André Previn, Pierre Boulez, Georg Solti, James Levin, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, Bernhart Haitink și Günter Wand. Ca pedagog, solist, interpret de muzică de cameră și dirijor, a străbătut Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Australia și Asia. Împreună cu Ansamblul de suflători "German Bras", pe care l-a fondat, a avut reprezentații în concerte, înregistrări audio și video, recunoscute în întreaga lume. Este director artistic onorific al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
SiminaCroitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei și a lui Gabriel Croitoru. Încă de la vârsta de șapte ani a cucerit primele premii la concursurile internaționale de vioară. A susținut recitaluri la Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio și la filarmonicile din Brașov, Oradea, Ploiești, Cluj, Bacău, Pitești. A concertat alături de Orchestra Simfonică București și Orchestra Simfonică Sonderhausen din Germania. A participat la turnee artistice, susținând concerte televizate în: Italia, Austria, Germania, Elveția, Republica Cehă, Ungaria, Turcia. Și-a perfecționat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt din Weimar. A mai fost prezentă la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute, bucurându-se de succes.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.