Evenimentele săptămânii Înapoi

Dirijorul Thomas Dausgaard și violoncelistul Steven Isserlis – în direct de la Glasgow

Publicat: marți, 24 Ianuarie 2017 , ora 17.19

Joi seara, vă invit să urmăriți în direct un eveniment care va avea loc în Sala Primăriei din Glasgow. Acolo, Orchestra Simfonică BBC din Scoția va fi condusă de Thomas Dausgaard – actualul său dirijor principal. Acesta propune prima dintre cele trei simfonii scrise de Edward Elgar, în cadrul unui ciclu integral pe care orchestra scoțiană îl va continua în următoarele săptămâni. Ne vom întâlni cu arta muzicianului danez – una dintre figurile cele mai interesante dintre dirijorii prezentului.

Un artist care are o legătură foarte strânsă cu orchestra scoțiană și care s-a remarcat până în prezent prin inventivitatea cu care alcătuiește repertoriul orchestrei sale, prin spectaculozitatea aparițiilor pe scenă și nu în ultimul rând, prin capacitatea ieșită din comun de a realiza înregistrări de bună calitate într-un timp record. Concertul pentru violoncel și orchestră în si minor de Antonin Dvorak îl va avea în calitate de solist pe un mare artist al Regatului Unit – Steven Isserlis.

Vom avea șansa să îl urmărim în direct pe cel care se situează de multă vreme printre cei mai inventivi și apreciați soliști ai lumii, unul care în permanență găsește soluții noi pentru o comunicare foarte apropiată cu publicul. Steven Isserlis a continuat frumoasa tradiție a numeroasei sale familii de muzicieni, cucerind publicul și specialiștii din Marea Britanie, apoi, treptat, întreaga lume. Un muzician care colaborează cu foarte mulți dintre marii artiști și orchestre de pe toate continentele, care se distinge prin viziunea și sunetul său aparte dar și prin capacitatea de a aborda un repertoriu foarte eclectic. Așadar, nu ratați întâlnirea în direct cu două figuri aparte din prim-planul scenei concertistice actuale – Thomas Dausgaard și Steven Isserlis, joi, 26 ianuarie de la ora 21:30. Iar dacă nu veți fi pe recepție, puteți urmări înregistrarea evenimentului ulterior aici, pe site-ul româniamuzical.ro

Dan Ghineraru