ACUM:
16.00
În universul muzicii
Personalități ale culturii românești despre muzică
Urmează: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 17.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Dirijorul David Giménez Carreras la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: joi, 25 Februarie 2016 , ora 0.00
Dirijorul spaniol David Giménez Carreras este invitatul Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" în cele două concerte ale săptămânii, programate la Ateneul Român astăzi și mâine, 25 și 26 februarie 2016, cu începere de la ora 19:00.
Născut la Barcelona în 1964, David Giménez Carreras a studiat pian și compoziție în orașul natal și ulterior s-a specializat în dirijat la Viena, cu Karl Österreicher și la Londra, cu Sir Colin Davis. De la debutul alături de Orchestra Radiodifuziunii din Hanovra în 1994, a apărut constant pe mari scene intenraționale ca Royal Albert Hall, Salle Pleyel, Konzerhaus Viena, Filarmonica din Berlin, Carnegie Hall.
Programul pe care David Giménez Carreras îl va conduce pe scena Ateneului Român cuprinde Interludiu și dans din opera "La Vida Breve" de Manuel de Falla, Concertul nr. 1 op. 77 în la minor pentru vioară și orchestră de Dmitri Șostakovici și Simfonia I de Gustav Mahler. Solist: Răzvan Hamza, prim‑concert‑maistru la Filarmonica de Stat din orașul german Kassel și, din 2004, membru al orchestrei Festivalului de la Bayreuth.