Agenda de concert Înapoi

Dirijorul chinez Junping Qian și pianistul german Stefan Arnold concertează săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov

Publicat: luni, 10 Octombrie 2022 , ora 12.44

Primul va avea loc marți de la ora 19 și va fi un recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov®. Evenimentul va marca finalul Integralei Șostakovici, pe care membrii cvartetului au început-o în stagiunea trecută.

Al doilea eveniment va fi un concert simfonic care va avea loc joi de la ora 19. Concertul, cu un program compus doar din piese de Beethoven, va fi dirijat de maestrul chinez Junping Qian, iar solistul serii va fi pianistul austriac Stefan Arnold.

Stefan Arnold este un pianist renumit și a cântat cu Rundfunk-Orchester Berlin, Orchestra Simfonică din Bamberg, Orchestra Filarmonicii din Stuttgart, Orchestra Simfonică din Hamburg, Orchestra Filarmonicii de Cameră din Viena, Camerata Salzburg și cu Mozarteum-Orchestra Salzbur, printre alții. A cântat la Tonhalle Zürich, Philharmonie Berlin, Gasteig München, Konzerthaus Stockholm, Tivoli Concert Hall Copenhaga, Festspielhaus Salzburg, Musikverein Viena, Konzerthaus Viena și în multe alte săli din întreaga lume. În 2004, Stefan Arnold a fost numit profesor de pian de concert la Universitatea de Muzică și Artă Interpretativă din Viena, iar în 2015 a primit o catedră de profesor invitat la Academia de Muzică Hanns Eisler din Berlin.

Dirijorul de renume internațional Junping Qian este lăudat pentru talentul său muzical natural, interpretările fascinante și relația sa cu orchestrele cu care lucrează. Tocmai și-a încheiat cel de-al doilea an în calitate de dirijor asistent al Royal Scottish National Orchestra, unde a lucrat îndeaproape cu directorul muzical Thomas Søndergård și cu dirijorul principal invitat Elim Chan.

În stagiunea 2022-23, își va face debutul cu London Philharmonic Orchestra, Filarmonica Transilvania Cluj, Orchestra Simfonică din Shanghai și Orchestra Academiei de Orchestre a Filarmonicii din Copenhaga și a Filarmonicii Regale din Stockholm.

În programul concertului de joi seară de la Filarmonica Brașov vor fi următoarele piese:

Ludwig van Beethoven: Uvertura Prometeu, Op. 43

Ludwig van Beethoven: Concertul Nr. 4 pentru pian și orchestră în Sol Major, Op. 58

Ludwig van Beethoven: Simfonia Nr. 7 în La Major, Op. 92

Pentru săptămâna viitoare, Filarmonica Brașov a anunțat un concert care îl va avea ca dirijor pe maestrul Gheorghe Costin. În cadrul acestui concert se va cânta și celebra Rapsodie Română nr. 1 de George Enescu.

Biletele la toate evenimentele filarmonicii sunt disponibile la Sala Patria sau online pe bilet.ro.