ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimentele săptămânii Înapoi

Din 11 iunie, sezon estival la Radio România Muzical

Publicat: joi, 7 Iunie 2018 , ora 14.51

Din 11 iunie, Radio România Muzical îmbracă garderoba de vară - își fac apariția în scenă emisiunile cu specific estival, dar și un număr semnificativ de concerte preluate în direct prin Uniunea Europeană de Radio de pe mari scene ale lumii.

De luni până vineri, de la ora 10.00, sunteți invitați să petreceți două ore "Alla breve", în ambianța marilor opusuri ale muzicii clasice, dar și a unor selecțiuni de pe albume cu muzică de film, world music, jazz sau crossover. Emisiunea se reia după-amiaza, de la ora 17.00.

În fiecare zi, de luni până vineri, aveți întâlnire de la ora 12.00 cu "Interpretul zilei": marile nume de ieri și de azi ale artei interpretative, un serial ce se reia de la ora 23.30.

Dacă e vară, e ..."Aquarela do Brasil". Berti Barbera revine și în acest sezon estival cu emisiunea sa dedicată universului muzical latino: jumătate de oră marțea, de la ora 19.00, în reluare sâmbăta, de la ora 17.30.

În week-end, sâmbăta, puteți asculta la "Concertele Radio România Muzical" înregistrări din festivalul "Vara magică" de la Ateneul Român, o serie ce începe în 11 iulie 2018.

Ca în fiecare an, la Radio România Muzical pot fi ascultate spectacole de operă și concerte de pe cele mai importante scene ale lumii, din cadrul unor festivaluri prestigioase. Între 25 și 31 iulie, Radio România Muzical transmite în direct primele 6 spectacole din cadrul festivalului Richard Wagner de la Bayreuth; numeroase concerte sunt preluate în direct și din cadrul festivalului BBC Proms, cel mai cunoscut festival de muzică clasică, la nivel mondial. În 19 iunie, puteți asculta, de asemenea, live, concertul de adio pe care-l susține Simon Rattle la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin în calitate de dirijor șef; iar în 24 iunie, tradiționalul concert de la Waldbuhne din Berlin, susținut de filarmonica berlineză tot sub bagheta lui Simon Rattle. Detalii despre toate concertele transmise în direct de Radio România Muzical pot fi consultate pe site-ul www.romania-muzical.ro.