Agenda de concert Înapoi

Debutul stagiunii simfonice 2022/2023 la Filarmonica din Sibiu

Publicat: joi, 20 Octombrie 2022 , ora 8.20

Primul concert simfonic al stagiunii 2022/2023 "EChO" va avea loc joi, 20 octombrie, de la orele 19.00, la Sala Thalia.

La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla dirijorul principal Tiberiu Soare, iar în ipostază solistică îl vom asculta pe Laurens Woudenberg - corn.

Programul concertului include: Gioachino Rossini - Uvertura operei "Bărbierul din Sevilla", Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră în Mi b major, Nikolai Rimsky-Korsakov - Suita pentru orchestră "Șeherazada" op. 3.

Accesul se face pe baza biletelor în valoare de 40 lei, puse în vânzare la sediul Filarmonicii și online pe www.iabilet.ro sau în aplicația mobilă "Filarmonica Sibiu".

Laurens Woudenberg este cornist principal la Concertgebouworkest Amsterdam și cântă la un instrument construit special pentru el de către Klaus Fehr, oferit de Fundația Concertgebouworkest. Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră de W.A. Mozart, pe care îl va interpreta mâine seară pe scena Sălii Thalia, are o semnificație specială pentru muzicianul olandez. În 2019 - Anul Rembrandt, Woudenberg a cântat această lucrare la Galeria de Onoare Rijksmuseum, în fața celebrului tablou "Rondul de noapte" al lui Rembrandt, pe un corn natural aflat în colecția muzeului, instrument construit la Paris în jurul anului 1850.

Noua stagiune simfonică a Filarmonicii sibiene se va numi "EChO". "În cinstea vizitei la Filarmonica de Stat Sibiu a actualului Rege Charles al III-lea al Marii Britanii, conceptul noii stagiuni vorbește deopotrivă despre sunet, materia primă care stă la baza activității noastre artistice, dar și despre ecologie. I-am prezentat ideea și distinsului nostru oaspete, care a fost foarte încântat și ne-a mărturisit că i-ar plăcea să se implice în vreun fel. Cu siguranță nu va fi doar o denumire, ci ne dorim împreună cu Consiliul Județean Sibiu și câțiva parteneri puternici din județ să fie un model de responsabilitate. De exemplu, ne-am propus să oferim artiștilor care ne vizitează, în loc de flori, mai degrabă un simbol, iar acel simbol să reprezinte un copac plantat cu speranța că undeva, în viitor, vom avea în județul Sibiu o pădure a artiștilor. O pădure muzicală! Acesta este proiectul nostru de suflet din stagiunea 2022/2023", a explicat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Urmăriți-ne pe:facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu