Cronici Înapoi

Debut liric… la Ateneu

Publicat: vineri, 29 Octombrie 2010 , ora 8.45

 

Andreea Iftimescu - mezzosoprană și Daniel Pop - bariton s-au confruntat pentru întâia oară cu publicul Stagiunii de marți seara de la Ateneul Român. În 26 octombrie 2010 ei ne-au prezentat un dificil program de arii în compania excepționalei pianiste Lidia Butnariu.

Pagini din opere de Gaetano Puccini (Favorita), Vincenzo Bellini (Puritanii), Giuseppe Verdi (Don Carlo), Jules Massenet (Werther), Wolfgang Amadeus Mozart (Cossi fan tute), Camille Saint-Saens (Samson și Dalila) ca și creații semnate de Ottorino Respighi (Nebbi) sau Stephano Donaudy (O del mio amato ben), pe scurt, cele unsprezece momente ale serii pun destul de multe probleme chiar și pentru un cântăreț experimentat. Cei doi tineri, aflați sub îndrumarea profesoarei Eleonora Enăchescu, au depășit cu naturalețe dificultățile tehnice oferindu-ne măsura talentului lor.

Andreea Iftimescu - absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, promoția 2008, la clasa profesoarei Maria Slătinaru Nistor - are o voce frumos cizelată cu un expresiv registru acut. Deținătoarea marelui premiu al Concursului "Paul Constantinescu" (Ploiești - 2009) s-a dovedit a fi o rafinată cunoscătoare a belcantoului italian.

Daniel Pop, recent laureat cu numeroase distincții la Concursul național de interpretare "Victor Giuleanu" este student (doar în anul al II-lea) al aceleiași universități bucureștene. Conștient de glasul său minunat, la fel de pătrunzător în grav ca și în acut, Daniel Pop îl pune în valoare dezinvolt, atent la detalii și cu un fior dramatic nativ.

Dacă până acum am înfățișat doar "partea plină a paharului", desigur că există și alte aspecte ce urmează a fi aprofundate de cei doi tineri care promit mult. O sugestie ar fi abordarea competițiilor internaționale.

Monica Cengher