Agenda de concert Înapoi

De la Viena la București - soprana Alexandra Anușcă în Stagiunea de marți seara

Publicat: luni, 7 Noiembrie 2022 , ora 9.47

Soprana Alexandra Anușcă, membră a Academiei corale a Operei de Stat din Viena, este invitata Stagiunii de marți seara din 15 noiembrie, ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român.

Născută la Blaj, Alexandra a început formarea la Liceul de Muzică Sigimund Toduță din Cluj, a continuat cu Universitatea Națională de Muzică București, după care traseul său academic a evoluat în zona internațională. A urmat masterul la Conservatorul Regal din Birmingham și a fost bursier Weingarten la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta, unde a studiat la clasa celebrei Evei Marton. Este deținătoarea premiilor Steve Elliot și Ashelyan Opera oferite de Conservatorul Regal din Birmingham și absolventă a British Youth Opera Company. A interpretat roluri ca Pamina din Flautul fermecat de W. A. Mozart, Susanna din Nunta lui Figaro de W. A. Mozart, sau Adina din Elixirul dragostei de G. Donizetti și a evoluat în concerte pe scene din Germania, Elveția, Marea Britanie și România.

În recitalul de marți, 15 noiembrie, Alexandra Anușcă va fi acompaniată de pianista Andreiana Roșca-Geamănă și îl va avea ca invitat pe baritonul Cristian Ruja. Programul cuprinde lieduri, arii, duete din opere și operete din creația compozitorilor: Giacomo Puccini , Richard Strauss, Charles Gounod, Franz Lehár, Leonard Bernstein și Giuseppe Verdi.