Actualitatea internațională Înapoi

Daria Ioana Tudor - Premiul al II-lea la Concursul Internațional 'Debut în Sala Filarmonicii din Berlin'

Publicat: miercuri, 11 Mai 2016 , ora 8.41
Pianista Daria Ioana Tudor a obținut Premiul al II-lea al Concursului Internațional "Debut în Sala Filarmonicii din Berlin".
Concursul s-a desfășurat pe cinci categorii - vioară, violoncel, pian, compoziție și dirijat. Scopul competiției este acela de a da tinerelor talente, născute după anul 1980 și clasate pe prima poziție, oportunitatea de a debuta pe scena legendarei săli. În urma obținerii Premiului al II-lea, pianista Daria Ioana Tudor a fost invitată să susțină un concert în luna august la Berlin, la "Französische Friedrichstadtkirche" și un recital la Viena, la "Mozart Haus" sau la "Ferdinand-Hof" în luna septembrie.
Daria Ioana Tudor este născută în anul 1997 și studiază la UdK - Berlin, la clasa prof. Pascal Devoyon. Acest Premiu "înseamnă enorm pentru mine și sunt foarte bucuroasă de această deschidere solistică. Mulțumesc pentru încredere tuturor oamenilor minunați din Romănia care mi-au transmis gândul lor bun și drag", a declarat tânăra pianistă pentru Radio România Muzical.