Actualitatea internațională Înapoi

Dana Ciocarlie nominalizată la Premiile Victoires de la Musique Classique 2018

Publicat: miercuri, 17 Ianuarie 2018 , ora 9.25
Pianista Dana Ciocârlie a fost nominalizată la prestigioasele Premii "Les Victoires de la Musique Classique" pentru anul 2018. Artista română intră în concurs la categoria Înregistrarea anului, pentru albumul Integrala lucrărilor pentru piano solo de Robert Schumann, apărut la Casa La Dolce Volta și difuzat de Radio România Muzical în perioada 4-8 decembrie, în rubrica CD Review din cadrul emisiunii Arpeggio.
La aceeași categorie mai sunt nominalizate albumele "Mirages - arii de operă și melodii" cu soprana Sabine Devieilhe și pianistul Alexandre Tharaud și ansamblul Les Siècles, condus de François-Xavier Roth, apărut la Casa Erato și albumul Daphnis și Chloé de Ravel, cu Ansamblurile Aedes și Les Siècles, condus de François-Xavier Roth, de la Casa Harmonia Mundi.
La categoria Solistul instrumentist al anului nominalizații sunt violonceliștii Gautier Capuçon, Victor Julien-Laferrière și pianistul Lucas Debargue, iar la categoria Artistul liric al anului soprana Sabine Devieilhe și baritonii François Le Roux și Ludovic Tézier. La categoria Compozitorul anului sunt menționați Karol Beffa pentru piesa simfonică "Le bateau ivre", Bernard Cavanna, pentru Geek Bagatelle, lucrare pentru cor de telefoane inteligente ;i orchestră și Tristan Murail, pentru cvartetul de coarde "Sogni, ombre et fumi"
Cea de-a 25-a ediție a Premiilor "Les Victoires de la Musique Classique" va avea loc la auditoriumul La Grange au Lac, din Evian-Les-Bains pe 23 februarie.
Monica Isăcescu