Agenda de concert Înapoi

Craiova Jazz Festival, ediția a III-a, 10 - 13 septembrie 2019

Publicat: marți, 27 August 2019 , ora 14.01

Filarmonica "Oltenia" Craiova invită publicul de toate vârstele la unicul eveniment din zonă dedicat libertății și improvizației în muzică, Craiova Jazz Festival, ajuns la cea de-a III-a ediție! Nume consacrate ale genului vor evolua timp de 4 seri, în perioada 10-13 septembrie 2019, de la ora 19:00, pe scena filarmonicii oltene: Oltenia Big Band; Arya Jazz Band; Ana Mardare - Tudy Zaharescu Jazz&Soul Band; Cico's Jazz Orchestra (GERMANIA)Feat.Oltenia Big Band.

Festivalul va fi deschis marți, 10 septembrie, de Oltenia Big Band formată din instrumentiști ai Filarmonicii "Oltenia" Craiova și colaboratori de marcă. Band-ul, condus de Dorin Măciucă, abordează diferite stiluri de la swing, blues, bebop, Dixieland, modal jazz, latin-jazz-fusion, cuban-brazilian jazz, la funk și multe altele.

Invitata celei de a doua seri va fi Arya Jazz Band care va interpreta melodii incluse pe albumul "LIVE SESSION:GO!". Din componența formulei prezentă la ediția de anul acesta a Jazz Festival Craiova fac parte instrumentiști cu amplă experiență muzicală.

Ana Mardare-Tudy Zaharescu Jazz&Soul Band va bucura publicul în a treia seară de festival, Tudy Zaharescu fiind un nume de rezonanță al jazz-ului românesc actual. Band-ul abordează aproape toate genurile muzicale: top 40, dance, disco, funk, R&B, motown, rock and roll, swing, latin, brazilian, jazz, standard jazz, reggae și soul, într-un repertoriu vast de peste 300 de melodii.

Festivalul se va încheia vineri seara, 13 septembrie, cu Cico's Jazz Orchestra (GERMANIA) feat.Oltenia Big Band. Conducerea muzicală aparține maestrului de jazz Horia Dinu Nicolaescu, originar din Craiova și stabilit în Germania din 1971, cu succese răsunătoare în plan național și internațional.

Este al treilea an de când Filarmonica "Oltenia" Craiova organizează Craiova Jazz Festival, la mijlocul lunii septembrie, la final de Stagiune Estivală, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova. Muzica de jazz și jazz simfonic este prezentă și în repertoriile curente ale Filarmonicii "Oltenia" Craiova din ultimii ani, dar și în cadrul Festivalului Internațional "Craiova Muzicală", în ideea de a veni în întâmpinarea unui public divers și deschis la noile evoluții muzicale.

Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare la agenția Filarmonicii "Oltenia" Craiova, din Calea Unirii Nr. 16, tel. 0251.414.698, luni - vineri, orele 10:00 - 18:00. 

Craiova Jazz Festival, ediția a III-a

Sala Filarmoncii "Oltenia" Craiova

Program:

Marți, 10 septembrie, ora 19:00
OLTENIA BIG BAND (ROMÂNIA)
Conducerea muzicală: DORIN MĂCIUCĂ

Miercuri, 11 septembrie, ora 19:00
ARYA JAZZ BAND (ROMÂNIA)

Joi, 12 septembrie, ora 19:00
ANA MARDARE - TUDY ZAHARESCU JAZZ&SOUL BAND (ROMÂNIA)

Vineri, 13 septembrie, ora 19:00
CICO'S JAZZ ORCHESTRA (GERMANIA) feat. OLTENIA BIG BAND
Conducerea muzicală: HORIA-DINU NICOLAESCU