Agenda de concert Înapoi

Corul 'Symbol-Jean Lupu' în Craiova cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Publicat: vineri, 6 Ianuarie 2023 , ora 9.42

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Corul de Copii și Tineret ,,Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române, dirijat de Luminița Guțanu Stoian, va susține un concert vocal-simfonic la Filarmonica "Oltenia" din Craiova.

Concertul face parte din Proiectul ,,Muzica pentru copii în filmul românesc", desfășurat în cadrul întregii stagiuni 2022-2023, și își propune să readucă publicului muzica de film de altă dată, bijuterie de factură românească. Astfel, spectacolul va cuprinde fragmente muzicale din filmele ,,Veronica" și ,,Mama", ale căror orchestrații au fost realizate special pentru acest proiect unic în România, de maeștrii Ioan Dobrinescu și Eugen Dan Drăgoi. În data de 13 Ianuarie, corul va concerta alături de orchestra Filarmonicii ,,Oltenia" din Craiova, sub bagheta dirijorală a maestrului Bogdan Botezatu.

În lunile Noiembrie și Decembrie, Corul ,,Symbol-Jean Lupu" a cântat alături de orchestrele filarmonicilor din Târgu Mureș, Oradea și Satu Mare, iar mai apoi se va alătura orchestrelor Filarmonicilor din Brașov, Chișinău, București, dar și la Teatrul Național de Operă și Operetă ,,Nae Leonard" din Galați, Opera Națională din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă din Iași.

Concertul va debuta la orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe site-ul filarmonicii!
Parteneri: Filarmonica ,,Oltenia" Craiova.
Parteneri media: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Radio Trinitas, TV Trinitas, Ziarul Lumina.