Agenda de concert Înapoi

Corul "Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române la Oradea, de Ziua Națională a României

Publicat: luni, 28 Noiembrie 2022 , ora 10.15

În perioada 29-30 noiembrie, Corul de Copii și Tineret ,,Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române, condus de Luminița Guțanu Stoian, va susține în Oradea o serie de evenimente, parte a două proiecte aflate în desfășurare: ,,Muzica pentru copii în filmul românesc" și ,,Glasul rugăciunii".

Marți 29 noiembrie 2022, la Filarmonica de Stat Oradea, va avea loc cel de-al doilea concert din cadrul Turneului Național ,,Muzica pentru copii în filmul românesc", ce se desfășoară pe parcursul întragii stagiuni 2022-2023.

Programul extrem de atractiv conține fragmente din filmele ,,Veronica" și ,,Mama" , ale căror orchestrații au fost concepute special pentru acest proiect, în colaborare cu maeștrii Ioan Dobrinescu, pentru ,,Veronica" și Eugen Dan Drăgoi, pentru ,,Mama".Concertul premergător Zilei Naționale a României, își propune să readucă publicului o parte din capodoperele muzicale românești, promovând astfel sentimentul patriotic.

"Până la ora actuală s-a tot pus în valoare muzica de film pentru copii din renumitele filme Disney, noi venim cu acest repertoriu din dorința de a deschide apetitul tinerelor generații pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă va fi un prilej de evadare în copilărie și, totodată, de savurare a muzicii bune", ne spune doamna dirijor Luminița Guțanu Stoian.

Debutul proiectului ,,Muzica pentru copii în filmul românesc" a avut loc în data de 21 octombrie la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, alături de orchestra filarmonicii dirijată de maestrul Remus Grama, iar în continuare, concertele vocal-simfonice vor fi susținute la filarmonicile din țară (Satu Mare, Craiova, Brașov, Chișinău, București etc.), dar și la Teatrul Național de Operă și Operetă ,,Nae Leonard" din Galați, Opera Naționala din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă din Iași.

Totodată, în cadrul proiectului ,,Glasul rugăciunii" și cu ocazia sărbătoririi Sf.Apostol Andrei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie , Corul ,,Symbol-Jean Lupu" va da răspunsurile la Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopala ,,Învierea Domnului" din Oradea, având drept hram secundar Sf. Andrei Șaguna. Sfânta Liturghie va avea loc în ziua de miercuri 30 noiembrie, începând cu ora 09:30.

Vă așteptăm cu mare drag la cele două evenimente, marți 29 noiembrie la Filarmonica de Stat Oradea, ora 19:00, alături de orchestra filarmonicii dirijată de maestrul Romeo Rîmbu și miercuri 30 noiembrie la Catedrala Episcopală ,,Învierea Domnului" din Oradea, ora 09:30.

Biletele pentru concertul vocal-simfonic se pot procura pe site-ul filarmonicii sau la caserie.

ITINERAR decembrie-ianuarie:

●01 decembrie 2022, ora 19.00- Filarmonica de Stat "Dinu Lipatti" din Satu Mare;

●13 ianuarie 2023, ora 19.00- Filarmonica Oltenia din Craiova;

●15 ianuarie 2023, ora 19.00- Filarmonica Brasov;

●22 ianuarie 2023, ora 18.30- Teatrul National de Opera si Opereta " Nae Leonard" din Galati.