Agenda de concert Înapoi

Corul Madrigal concertează în Stephansdom, Viena

Publicat: vineri, 10 Octombrie 2014 , ora 9.26
Corul Național de Cameră Madrigal își continuă turneul internațional în Viena, pe scena celui mai important și cunoscut edificiu gotic european: Stephansdom. Anul acesta, sunetul celebrului cor s-a făcut auzit în Bruxelles, Vilnius, Riga și Beijing.

Vineri, 10 octombrie, cu începere de la ora 20:30, renumitul ansamblu cameral fondat în 1963 de către muzicianul Marin Constantin, va susține un concert extraordinar în Stephansdom, Viena. Programul pe care Corul Madrigal îl va prezenta în cadrul acestui eveniment este dirijat de Anna Ungureanu și conține muzică renascentistă, românească bizantină, folclorică, clasică și contemporană. Turneul este susținut de Institutul Cultural Român, prin ICR Viena.

"Este un an cu activitate de înaltă ținută a corului nostru, la nivel internațional. Concertul pe care îl vom susține mâine seară la Viena, în celebra Catedrală a Sfântului Ștefan, este o dovadă a acestui lucru, Madrigalul promovând așa cum se cuvine imaginea culturală a României. Am demonstrat în al 51-lea an de existență, la a 6-a generație de madrigaliști, că suntem un puternic brand cultural de țară", a declarat Maria Stoica, managerul Corului Național de Cameră Madrigal.

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului imaterial UNESCO. În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional "George Enescu" (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate, Diploma și Trofeul UNESCO "50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal".