Agenda de concert Înapoi

Corul Filarmonicii în concert dedicat Sărbătorilor Pascale. Fără public

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 16.19


În fiecare an, Corul Filarmonicii onorează Sărbătorile Pascale cu un concert alcătuit din lucrări menite să înalțe și să purifice. Cu atât mai bine venită este o astfel de întâlnire cu muzica religioasă, în această perioadă deosebit de grea pe care o traversează întreaga omenire. Pentru seara de miercuri, 31 martie, au fost alese Magnificat, capodoperă a barocului italian, compusă în primele decenii ale secolului al XVIII-lea de către violonistul și compozitorul - preot Antonio Vivaldi; Via Crucis (cele 14 opriri de pe Drumul Crucii), o creație romantică terminată în anul 1879 la Budapesta de pianistul și compozitorul - călugăr Franz Liszt și două Concerte Corale scrise de Gavriil Musicescu, unul dintre cei mai importanți muzicieni români, cercetător împătimit al folclorului, compozitor de lucrări corale și, din 1876 și până la sfârșitul vieții (1903) dirijor al Corului Mitropoliei din Iași.

Înființat în anul 1950, Corul Filarmonicii "George Enescu" și-a cucerit, în timp, renumele de ansamblu de elită. Din 1997, corul este condus de dirijorul și pianistul Iosif Ion Prunner, membru și continuator al unei familii renumite de muzicieni și oameni de cultură din România. La reușita acestei seri muzicale vor mai contribui substanțial soliștii Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Ionuț Popescu și Răzvan Georgescu. În fața impunătoarei orgi Walcker din Ateneul Român, se va afla Eduard Antal, organist al Catedralei Sf. Iosif din București.

După o tăcere impusă de prea multe luni de zile, artiștii sunt fericiți să poată cânta, din nou împreună, chiar dacă Sală Mare a Ateneului Român va fi, de astă dată, goala. Concertul lor va putea ajunge totuși la cei care vor dori să îl asculte căci va fi transmis online pe canalele facebook Filarmonica "George Enescu" și Radio România Muzical, și pe youtube Filarmonica "George Enescu". Accesul este gratuit.

Miercuri, 31 martie, ora 19, Ateneul Român
Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor Iosif Ion Prunner

Program
Antonio Vivaldi
Magnificat, RV 610
Soliști Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Ionuț Popescu

Gavriil Musicescu
Concertul coral nr. 2, op. 30
Concertul coral nr. 1, op. 15

Franz Liszt
Via Crucis, S. 53
Solist Răzvan Georgescu

La orgă Eduard Antal

Partener media: Radio România Muzical