Agenda de concert Înapoi

Corul Filarmonicii „George Enescu” pe scena prestigioasei Philharmonie Berlin

Publicat: joi, 22 Decembrie 2022 , ora 12.36

Corul Filarmonicii "George Enescu" urcă în Ajun de Crăciun pe scena prestigioasei Philharmonie Berlin, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, într-un eveniment muzical strategic, sprijinit de Artexim

Corul Filarmonicii "George Enescu", pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susține la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20 (Ora României), concert transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania și partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internațional George Enescu.

Corul Filarmonicii "George Enescu", alături de Orchestra Simfonică Radio Berlin va interpreta pe 23 decembrie una dintre cele mai frumoase partituri din istoria muzicii clasice: opera în concert Ajunul Crăciunului, de Nikolai Rimski-Korsakov. Printre soliști, se numără cântăreți experimentați, cu tradiție muzicală rusă, precum soprana Sofia Fomina, care a făcut parte din distribuții la celebrele Opera din Frankfurt, Paris, Viena și Londra, sau tenorul Mikhail Vekua, celebru pentru interpretările sale a numeroase partituri wagneriene, unele dintre acestea chiar pe scena legendarului Teatru Mariinski.

Prezența ansamblului vocal românesc la Philharmonie Berlin vine în urma invitației primite din partea dirijorului Vladimir Jurowski, director artistic al Festivalului Internațional George Enescu între anii 2017-2021 și actual dirijor principal al Orchestrei Simfonice Radio Berlin. În preambul, Corul Filarmonicii "George Enescu" va interpreta în foaierul sălii de concert berlineze colinde românești și ucrainene de Crăciun. Concertul va putea fi ascultat și de publicul din România, într-o transmisiune live a Radio România Muzical.

"Este un eveniment care vorbește despre puterea muzicii de a genera impact și despre nevoia esențială de colaborare, de deschidere, de strategie prin care ansamblurile și talentele românești să fie incluse din ce în ce mai des într-un circuit de colaborări internaționale. O direcție strategică inițiată de Festivalul Enescu, prin numeroasele colaborări dintre orchestre reputate internațional și orchestre românești sau artiști români, și dusă mai departe de directorii artistici ai festivalului, pe care Artexim o susține la nivel de organizare și tour management. Atât publicul internațional, cât și cel din România se vor putea bucura de un concert unic, într-o interpretare de prestigiu care pune în valoare Corul Filarmonicii George Enescu. Mandatul de reprezentare artistică pe care maestrul Marin Cazacu, managerul Filarmonicii bucureștene, ni l-a încredințat, ne onorează și ne reponsabilizează" - a declarat pentru presă Cristina Uruc, manager interimar Artexim.

Artexim, organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu asigură partea de tour management și de organizare pentru deplasarea la Berlin a Corului Filarmonicii "George Enescu", sponsor fiind Transgaz. Co-organizator: Fundația Art Production.

Evenimentul beneficiază de sprijinul strategic al Ministerului Culturii.