ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Corul Filarmonicii 'George Enescu' aniversează 70 de ani în stagiunea online, alături de pianistul și dirijorul Christian Zacharias

Publicat: miercuri, 25 Noiembrie 2020 , ora 17.28

Filarmonica "George Enescu" marchează două evenimente importante în această perioadă. Joi, 26 noiembrie 2020, de la ora 19.00, va fi transmisă pe canalele online o nouă înregistrare a unui concert condus de celebrul pianist și dirijor german Christian Zacharias, director de onoare al instituției, cu participarea Corului Filarmonicii "George Enescu", care aniversează 70 de ani de existență.

Programul concertului din această săptămână, înregistrat la 13 aprilie 2018, în care dirijor și solist este Christian Zacharias, a fost alcătuit din capodopere ale unor mari compozitori: Nanie, Cântecul destinului de Johannes Brahms, Introducere și Allegro appassionato pentru pian și orchestră de Robert Schumann și Simfonia nr.3, în la minor, op.56, "Scoțiana" de Felix Mendelssohn.

"La 1 Decembrie, Corul Filarmonicii "George Enescu"aniversează 70 de ani de când sub directoratul lui Constantin Silvestri a luat ființă acest ansamblu, devenit ulterior unul din cele mai bune din Europa. Suntem bucuroși să aniversăm 70 de ani de existență a Corului. Colaborările cu unele orchestre ale lumii, printre care se numără Filarmonica din Berlin, Orchestra Națională a Franței, London Symphony Orchestra, dar și permanenta prezență alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", au însemnat succese de prestigiu în activitatea sa. Prezența unor iluștri muzicieni de la Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Kiril Petrenko, Lawrence Foster i-a onorat pe artiștii acestui ansamblu, iar vastitatea și diversitatea repertoriului au atras mereu aplauzele audienței. Joi seară, veți auzi două lucrări de Brahms, interpretate sub bagheta celebrului maestru Christian Zacharias. Sper să ne bucurăm din nou, în curând, de căldura publicului din Ateneul Român", a declarat Iosif Ion Prunner, care pregătește în prezent Corul Filarmonicii "George Enescu".

Stagiune online

Joi, 26 noiembrie, ora 19.00

Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor și solist: Christian Zacharias

Program

Johannes Brahms

Nänie

Cântecul destinului

Robert Schumann

Introducere și Allegro appassionato pentru pian și orchestră, op. 92

Felix Mendelssohn

Simfonia nr. 3, în la minor, op. 56, "Scoțiana"

Înregistrarea concertului din 13 aprilie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical.

Înregistrarea concertului este transmisă, joi-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).