Agenda de concert Înapoi

Corul de Copii Radio în 'The Sound of… Musical', la Sala Radio

Publicat: joi, 12 Aprilie 2018 , ora 14.28
Sâmbătă, 14 aprilie, ora 19:00, scena Sălii Radio va găzdui mult așteptatul concert de primăvară al Corului de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos, într-un spectacol ce are ca temă repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii. Acompaniat la pian de Magdalena Faur, concertul va fi prezentat de Delia Nartea, regia de mișcare fiind semnată de Mara Lăcătuș și Oana Necea.

Concertul va fi filmat și transmis ulterior de Televiziunea Română. Deoarece toate biletele la acest eveniment au fost epuizate într-un timp foarte scurt, concertul The Sound of... Musical al Corului de Copii Radio a fost programat la cererea publicului și pentru seara de 21 aprilie, la aceeași oră 19:00, la Sala Radio.

Reușind cu greu să se oprească la doar câteva dintre hiturile repertoriului de musical, mergând de la clasice precum Porgy and Bess (1935) de George Gershwin sau The Sound of Music (1965) de Richard Rodger și ajungând la Veronica (1972) de Temistocle Popa sau mai recentul The Greatest Showman (2017) de Benj Pasek/Justin Paul, Corul de copii radio va trece prin cele mai importante hituri ale genului din musicaluri precum West Side Story al lui Leonard Bernstein (1957), Mary Poppins (1964) de Richard M. & Robert B. Sherman, Buch Cassidy and Sundance Kid (1969) de Hal David, Burt Bacharach, The Phantom of the Opera (1986) de Andrew Lloyd Webber, Sister Act (1992) de Marc Shaiman/Traditional - Medley, Chicago (2002) de John Kander, Pich Perfect 2 (2015) de A.P. Carter, L. Gerstein, H. Tunstall-Behens.

Dirijorul Voicu Popescu ne mărturisea cu puțin timp înaintea concertului: "Așa cum și-a obișnuit publicul, în fiecare primăvară, Corul de Copii Radio pregătește un proiect nou. Dacă în anii anteriori am prezentat Romanian Roots, muzică barocă, muzică contemporană - Ce Bucluc!, la cererea coriștilor, a trebuit să accept că musicalul este extrem de ofertant, chiar și pentru un cor de copii. Astfel, am putut observa că musicalul este poveste, este muzică, este dans, este animație, este joc, este educație… Protagonist sau spectator, musicalul este la fel de tentant".

Cu zeci de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA și Canada, Corul de Copii Radio, care se apropie de aniversarea a 75 de ani de existență, a primit numeroase distincții și premii, în 2004 Federația Corurilor din Uniunea Europeană acordându-i titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În afara numeroaselor concerte a cappella și a invitațiilor la diferite evenimente și festivaluri din întreaga țară, Corul de Copii Radio a evoluat în ultimii ani în mai multe festivaluri sau în evenimente vocal-simfonice în țară și în străinătate. Anul trecut, Corul de Copii Radio a apărut alături de London Philharmonic Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu la București în cadrul Festivalului Enescu și la Londra pe scena Royal Festival Hall în Oedipe de George Enescu și în același an a evoluat în Parsifal de Wagner la Ateneul Român. În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se pot achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.