Evenimente Înapoi

Corul de Copii a plecat la Munchen

Publicat: joi, 8 Octombrie 2015 , ora 13.25

Corul de Copii Radio participă duminică, 11 octombrie 2015, la un concurs internațional organizat la Munchen. Au plecat joi dimineață cu autocarul spre Arad, unde s-au oprit noaptea trecută, iar acum sunt deja pe autostradă către Munchen, orașul în care ajung în noaptea aceasta. Mâine au un concert, iar duminică intră în concursul Let the people sing. Îi așteaptă două zile lungi și cu emoții. Colega noastră, Adina Dragomir i-a urmărit la una dintre repetițiile de la București.

- Șapte secunde să vă anunțați în scenă. 1, 2, 3, 4.

Ca să iasă așa, au repetat în fiecare zi în ultima săptămână. Câte două-trei ore după școală. Când am ajuns la Sala Radio, acum două zile, abia începeau încălzirea. Nu înainte de încălzirea psihică, de care dirijorul Voicu Popescu are grijă să nu lipsească niciodată.


Voicu Popescu: Faptul că ieșim într-o zonă foarte importantă, cu maximă vizibilitate, cine a mai avut de la un festival sau concurs, transmisie în toată Europa? Asta e o chestie unică în viață, dacă vreți. Așa că, mai ales cei care sunteți acum în plină viroză, vă rog din suflet să faceți ce faceți, minuni, să ieșiți din chestia asta repede. De data aceasta trebuie să credeți în minuni. Hai, spor la treabă.


Cu minuni sau cu medicamente trebuie să-și recupereze glasul. Participă la un concurs greu Munchen, alături de opt coruri din toată lumea. Sâmbătă vor cânta în festival, iar duminică este ziua lungă a concursului. Un concurs pentru care se pregătesc încă din vară și pentru care a fost nevoie de aprobări speciale din partea părinților, după noile reguli europene pentru a sta până târziu în spațiul public.


Voicu Popescu: În mod normal, programul copilului trebuie respectat și el are dreptul să-și folosească orele de seară pentru odihnă, iar faptul că este ținut în eveniment, până la ora 22.30, chiar, așa este menționat în program, face obiectul unui acord special pe care părinții trebuie să-l dea organizatorilor evenimentelor.


Sunt în febra competiției o zi întreagă, însă în 10 minute trebuie să convingă un juriu internațional că sunt cei mai buni. Vor intra primii în concurs. Cei mai mulți dintre ei participă pentru prima dată la un astfel de eveniment.

Când îi întrebi dacă au emoții, îți răspund cu un optimism pe care doar vârsta poate să-l dea, așa cum face Maia, care este în cor de cinci ani:

- Da, bineînțeles că pentru un astfel de concurs, emoțiile și pretențiile sunt mult mai mari, dar consider că ne-am pregătit suficient de bine și repetițiile au fost suficient de bune. Încercăm tot timpul să dăm ce avem mai bun și consider că, indiferent dacă e un concurs, indiferent dacă e un festival, ne pregătim la fel de bine și intens.Reportaj realizat de Adina Dragomir - Radio România Cultural