Recomandări
Înapoi
Corina Chiriac vorbește despre tatăi ei, compozitorul Mircea Chiriac, la Sunete contemporane, 22 mai

Mircea Chiriac rămâne un mare și rafinat portretist din componistica noastră, cele mai multe dintre creațiile sale sondând chipul eu-lui românesc, prin fațete când lirice și melancolice, când pline de vitalitate și umor; folclorul țărănesc și cel lăutăresc i-au servit de minune în alegerea paletei cromatice. Cu toate că muzica programatică îl definește autoritar (suita Bucureștii de altădată, baletul Iancu Jianu, poemele Terra Daciae, Thalassa, Rapsodiile), a abordat cu același succes și formele complexe (4 cvartete de coarde, Simfonia de cameră op. 13, Triptic simfonic, Triplul concert op. 21 pentru flaut, corn englez, harpă și orchestră). Creațiile sale au fost distinse cu Premiul Academiei Române și Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
O biografie cu multe atuuri pentru că Mihail Jora i-a fost profesor de compoziție, iar Theodor Rogalski și Alfred Alessandrescu l-au îndrumat în sfera orchestrației, pentru că Ion Dumitrescu i-a fost prieten apropiat și, nu în ultimul rând, pentru că a trăit o frumoasă poveste de dragoste și a avut parte de o familie cu încă doi artiști. O viață implinită, dăruită și studenților de la clasa de armonie a Conservatorului bucureștean,
Portret Mircea Chiriac realizat în tonuri sentimentale de distinsa Corina Chiriac, un nostalgic album de familie ce vi se propune luni, 22 mai, ora 23.30.