ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Agenda de concert Înapoi

'Coppélia', cea mai recentă premieră a Operei bucureștene în octombrie în program

Publicat: marți, 5 Octombrie 2021 , ora 10.01

Opera Națională București prezintă miercuri, 6 octombrie 2021, ora 18:30, spectacolul de balet pentru copii "Coppélia" de Léo Delibes. Regia, coregrafia poartă semnătura Corinei Dumitrescu, adaptare după coregrafia originală de Arthur Saint-Léon, Marius Petipa și Enrico Cechetti. Costumele au fost realizate de Bogdana Pascal, iar decorul de către Vladimir Turturica.

shorturl.at/ftFNR

(trailer "Coppelia" - Opera Națională București)

Încă de la premiera mondială a spectacolului, ce a avut loc în anul 1870 pe scena Théatre Imperial de L'Opéra din Paris, spectacolul a cucerit publicul de toate vârstele.

Coregraful spectacolului, Corina Dumitrescu, despre montarea de pe scena Operei Naționale București: "Coppélia este un spectacol pus în scenă acum mai bine de 150 ani, cu multe momente amuzante și energice. Fiind un titlu vechi, m-a interesat recrearea lui pentru publicul de azi, fără să îi alterez, însă, farmecul si autenticitate determinate de secolul în care a fost creat.

Nu am renunțat la binecunoscuta mise en scene și la secvența dansurilor folclorice de divertisment, însă le-am dinamizat printr-o succesiune mai rapidă a mișcărilor și a scenelor. Nu în ultimul rând, m-a preocupat claritatea mesajului, astfel încât acest balet să fie receptat atât de publicul adult, cât și de cel foarte tânăr.

Mi-a plăcut să împrospătez firul narativ al minunatei povesti hoffmaniene prin dans și gest, dându-le eroilor naturalețea posturilor contemporane, integrate în atmosfera atât de frumos creată de Bogdana Pascal și Vladimir Turturică.

Coppélia a fost o provocare minunată pentru toată echipa de creație, un spectacol plin de umor, cu o intrigă incitantă. L-am realizat cu multă dragoste și entuziasm, și, deși forța majoră i-a împiedicat lansarea în aprilie 2020, i-am anticipat efectele tonice pentru public de îndată ce stagiunea a putut fi reluată.

Vă invit pe toți în sala de spectacol, unde împreună cu artiștii Operei Române am alungat prin artă neliniștile cotidiene și v-am rezervat câteva ore speciale pentru a vă relua speranța în viitor."

Biletele se pot achizi
ționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.