Actualitatea internațională Înapoi

Continuă 'Seria Concertelor Enescu' la ICR Londra

Publicat: joi, 4 Februarie 2016 , ora 0.00

Sezonul de anul acesta al "Seriei Concertelor Enescu", organizate de ICR Londra și Societatea Enescu din Marea Britanie, ce se derulează neîntrerupt din anul 2007, debutează astăzi, 4 februarie 2016, cu un recital susținut de doi tineri pianiști - Mihai Ritivoiu și Evgheni Ghenciev. Programul cuprinde lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Frederic Chopin, Franz Liszt și George Enescu.

Pianistul Mihai Ritivoiu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, iar în prezent studiază la Guildhall School of Music & Drama în Londra, cu Joan Havill. În 2010 a fost desemnat câștigătorul Concursului Național de pian din cadrul "Zilelor Lipatti" și, la ediția din 2011, a devenit laureat al Concursului Internațional George Enescu.

Pianistul bulgar Evgheni Ghenciev a susținut numeroase recitaluri și concerte în toată Europa, dar și în China și Australia, câștigând peste 15 competiții internaționale. În prezent urmează cursurile post-masterale la aceeași instituție de învățământ, Guildhall School of Music & Drama în Londra. Pianistul a concertat în săli presigioase din St Petersburg, Varșovia, New York și Londra.