Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Continuă înscrierile pentru bursa 'Moștenitorii României muzicale'

Publicat: marți, 20 Aprilie 2021 , ora 0.00
Înscrierile pentru a doua ediție a bursei Moștenitorii României muzicale sunt în plină desfășurare. Proiectul derulat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera sprijină valorile artei interpretative românești în domeniul muzicii clasice. Bursa se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani iar valoarea acesteia este de 4.000 euro și se acordă integral unui singur bursier. Câștigătorul va susține un recital la Sala Radio, ca parte a bursei obținute.
Candidații pot depune aplicații online pentru înscriere, până la data de 10 mai 2021. Juriul va analiza aplicațiile în intervalul 11-27 mai, urmând ca în data de 28 mai 2021 să fie anunțat câștigătorul bursei.
Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești: Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - șef partidă Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca și membru al Cvartetului Arcadia, Ioan Dragoș Dimitriu - manager al Filarmonicii din Brașov, violistul Răzvan Popovici - organizatorul festivalurilor SoNoRo și Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical. Membru delegat din partea Rotary Club Pipera: Dan Popescu.
Mai multe informații despre bursa Moștenitorii României muzicale pot fi obținute la adresa octavia.galescu@radioromania.ro și pe site-ul romaniamuzical.ro.
Ioana Marghita