Agenda de concert Înapoi

Contemporary Literature Press, editura online a Universității din București, premiată de APLER

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 9.57

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România anunță că Premiul Editura Anului 2020 este decernat editurii Contemporary Literature Press - editura online a Universității din București. Director Lidia Vianu - la Gala Premiilor APLER [Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România] cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, ediția a XXIII-a.

Vineri, 19 noiembrie 2021, într-un format on-line, va avea loc cea de-a XXIII-a ediție a Galei Premiilor APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România), cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii. Amfitrionul Galei este prof. univ. dr. Ioan Cristescu, președintele APLER. Juriul este format din prof. univ. dr. Silviu Angelescu (președinte), Maestrul Mircia Dumitrescu și scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Editurii Contemporary Literature Press a Universității din București, director Lidia Vianu, i se decernează PREMIUL EDITURA ANULUI 2020


LIDIA VIANU, poetă, romancieră, critic și translator, este profesor la Universitatea din București, unde predă literatură britanică Modernistă și contemporană, și unde este director al Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, al editurii Contemporary Literature Press (http://editura.mttlc.ro/) și al revistei online Translation Café. A fost profesor Fulbright la University of California-Berkeley și State University of New York-Binghamton. A publicat peste 20 de volume de critică literară, printre care The AfterMode și T.S. Eliot: An Author for All Seasons. A publicat manuale de predare a limbii engleze, printre care English with a Key și a tradus peste 100 de cărți din și în limba engleză. Printre traduceri se numără și Puntea de Marin Sorescu (împreună cu Adam J. Sorkin), apărută la Bloodaxe books în 2004-câștigătoarea premiului Corneliu M. Popescu pentru traducerea poeziei europene (2005). A publicat atât în România cât și în străinătate: v. Censorship in Romania (Central European University Press, 1997).

Editura a publicat până în prezent peste 450 de volume: https://editura.mttlc.ro/authors.html

Contemporary Literature Press vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. 

Îi felicităm pe colegii noștri de la Masteratul de Traducere a Textului Literar Contemporan, coordonat de prof. univ. dr. Lidia Vianu, și le mulțumim pentru traducerea site-ului Radio România Muzical în limba engleză!