Concerte viitoare Înapoi

Concursul 'Drumul spre celebritate', ediția a IV-a

Publicat: luni, 11 Martie 2013 , ora 10.16

Ediția a IV-a concursului Drumul spre celebritate, singura competiție muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori-jurați este determinant, se va desfășura în perioada 1-6 aprilie 2013 în spațiul încărcat de istorie și frumusețe al Palatului Mogoșoaia.

Concursul Drumul spre celebritate - organizat de Radio România Cultural, Asociația Culturală "Pro Valores", Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și ExcesMusic - este singura confruntare muzicală din România care în afara unor premii în bani, crează reale oportunități de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasați fiind invitați să susțină un concert cu Orchestra de Cameră Radio și două recitaluri la Palatul Mogoșoaia și la Castelul Peleș. Laureații vor avea și șansa de a realiza o sesiune de înregistrări speciale în studiourile Radio România. Totodată, evoluțiile concurenților vor fi înregistrate și difuzate pe frecvențele naționale ale Radio România Cultural.

În acest an vor avea loc șase etape și o finală, iar printre invitații speciali, care au rolul de a introduce tinerii spectatori în fascinanta lume a artei sunetelor, se regăsesc nume importante ale muzicii: violonistul Gabriel Croitoru, clarinetistul Emil Vișenescu, pianistul Vlad Dimulescu, violoncelistul Răzvan Suma și pianista Verona Maier, invitata etapei de muzică de cameră.

La startul competiției s-au înscris 45 de tineri muzicieni, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ muzical românesc. Toate etapele, precum și finala, la care publicul larg va avea acces și care se va desfășura sâmbătă, 6 aprilie 2013, de la ora 15.00, vor fi prezentate de Sebastian Crăciun, realizator al Radio România.