Evenimente Înapoi

Concursul Drumul spre celebritate ediția a VI-a. Un nou început

Publicat: sâmbătă, 4 Aprilie 2015 , ora 19.27

Debutează ediția a VI-a a Concursului Drumul spre celebritate de la Palatul Mogoșoaia, proiect educațional complex organizat de: Radio România Cultural, Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociația Culturală "Pro Valores", Inspectoratul Școlar al Municipiului București și ExcesMusic.

Între 6 și 10 aprilie 2015, în urma preselecțiilor, își vor disputa supremația 26 de tineri muzicieni, împărțiți pe cinci categorii de instrumente: pian, instrumente de suflat, vioară, chitară și violoncel.

Concursul Drumul spre celebritate este singura confruntare muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori - jurați este determinant și care în afara unor premii în bani, creează reale oportunități de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasați fiind invitați să susțină concerte cu Orchestra de Cameră Radio și Ochestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, recitaluri la Palatul Mogoșoaia și la Castelul Peleș. Totodată evoluțiile concurenților vor fi înregistrate și difuzate pe frecvențele naționale ale Radio România Cultural.

În acest an vor avea loc cinci etape și o finală, iar printre invitații speciali, care au rolul de a introduce tinerii spectatori în fascinanta lume a artei sunetelor, se regăsesc nume importante ale muzicii: pianista Verona Maier, clarinetistul Emil Vișenescu, violonistul Răzvan Stoica, chitaristul Liviu Georgescu și violoncelistul Marin Cazacu.

La cele cinci etape, pe post de spectatori, dar și de jurati și-au anunțat participarea peste 500 de elevi ai școlilor și liceelor bucurestene, care într-o săptămână de școală altfel încercă să profite de programul "Să stii mai multe, să fii mai bun!".

Laureații, care vor fi deciși de un juriu prezidat de Oltea Șerban Pârâu - director al Centrului Cultural Media al Radio România, vor fi prezentați publicului cu ocazia unei gale care va avea loc pe 16 aprilie 2015 la AFI Palace Cotroceni.

Amănunte pe: http://drumulsprecelebritate.wordpress.com/