Agenda de concert Înapoi

Concertul de închidere a Stagiunii Regale la Ateneul Român

Publicat: joi, 28 Mai 2015 , ora 15.25
Sâmbătă, 20 iunie, ora 19.00, la Ateneul Român va avea loc concertul de închidere a Stagiunii Regale

Camerata Regală
propune melomanilor o călătorie muzicală în epoca romantică, în care piesa de rezistență va fi suita simfonică "Seherezada", cea mai cunoscută lucrare a compozitorului Nikolai Rimsky Korsakov. Seherezada va captiva publicul prin sonoritățile și intensitățile copleșitoare și ne va introduce în lumea fantastică a Orientului.

Invitații acestui concert sunt dirijorul Vlad Vizireanu și violonistul Stefan Horvath.

Vlad Vizireanu a fost descris ca un dirijor cu "gesturi ample, claritate, precizie și o pasiune autentică". Activitatea sa artistică cuprinde colaborări cu Arizona Pro Arte Ensemble, Scottsdale Baroque Orchestra, Arizona State University Symphony, Indiana University Orchestras, Castleton Festival Orchestra, Cadaqués Symphony si Hebrides New Music Ensemble.

Printre profesorii cu care a studiat ii mentionam pe Franz Welser Most in cadrul Rezidenței Orchestrei din Cleveland la Jacobs School of Music din Universitatea Indiana, James DePriest, Larry Rachleff, David Effron, Gustav Meier și Marin Alsop la Cabrillo International New Music Festival. I-a fost acordat premiul al II-lea la 11th International Cadaqués Conducting Competition intr-un concert televizat la L'Auditori Hall, Barcelona unde a dirijat the Cadaqués Symphony.

In anul 2012 și-a făcut debutul la Ateneul Roman alături de orchestra Filarmonicii "George Enescu" și orchestra Petru Ghenghea iar în toamna anului 2013 a fost invitat să debuteze în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" într-un proiect inedit alături de membri ai orchestrei simfonice din Pittsburgh și ai Cameratei Regale. In anul 2014 a căștigat Lorin Maazel Conducting Fellowship. Vlad Vizireanu a fost invitat de Kurt Masur pentru a studia la Manhattan School of Music Conducting Seminar și a fost ales 2 ani consecutiv pentru a studia cu Bernard Haitink la Lucerne Festival unde a dirijat Lucerne Festival Orchestra.

Din anul 2015 este asistent dirijor la Thousand Oaks Philharmonic. De asemenea, este directorul artistic al organizației "Enescu & The Americas".

Stefan Horvath, solistul acestui concert a urmat cursurile unor prestigioase institutii precum Universitatea Națională de Muzică din București, Conservatorul National Superior din Lyon, Academia de Muzică din Basel și Conservatorul din Freiburg, unde a fost îndrumat de către Stefan Gheorghiu, Adelina Oprean și Gyula Stuller. Palmaresul lui competițional include premiul al III-lea la Concursul International "George Enescu", premiul al II-lea la Jeunesses Musicales, premiul I la concursul "Eugen Barbu", premiul "Sandor Vegh".

In calitate de solist a colaborat cu Orchestra Națională Radio, orchestre ale Filarmonicilor din Cluj Napoca, Satu-Mare, Oradea, Constanța, Târgu - Mureș, Giurgiu, Brașov.

Intre anii 1996 - 2000 a fost concertmaestrul Orchestrei Philharmonie der Nationen iar din 2005 este concertmaestrul Orchestrei Simfonice din Basel.

In program:

Mihail Glinka - Uvertura “Ruslan și Ludmila”
Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul pentru vioară și orchestră
Nikolai Rimski-Korsakov – Suita simfonică “Seherezada”

Un concert sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Va așteptăm cu drag la un regal artistic!

www.camerata-regala.ro

Bilete disponibile in rețeaua bilete.ro