Evenimentele săptămânii Înapoi

Concertul "Armoniile Speranței" la Radio România Muzical

Publicat: luni, 22 Ianuarie 2024 , ora 8.42
Ediția a II-a concertului "Armoniile speranței" a avut loc în 9 decembrie 2023 la Opera Națională București. Desfășurat sub înaltul patronaj al Excelenței Sale Klaus Iohannis, președintele României, evenimentul și-a propus să vină în sprijinul bolnavilor de cancer și să atragă atenția societății civile și companiilor din domeniul sănătății asupra calității vieții pacienților oncologici a căror suferință continuă și dincolo de salonul de spital necesitând aceeași grijă și atenție.

Medici renumiți în specialitățile lor sau tineri medici aflați la începutul carierei, și-au unit talentul în efortul de a-i trata și altfel pe cei care au nevoie.

"Trebuie să iubești oamenii pentru a construi o lume mai bună", a spus directorul de eveniment, medicul chirurg Remus Nica.

Alături de Orchestra Medicilor "Dr. Ermil Nichifor" și Corul Național Român au urcat pe scenă în cadrul concertului extraordinar "Armoniile speranței" soprana Mădălina Barbu, pianiștii Sorin Zlat și Alexandru Burcă și violonistul Alexandru Tomescu.

Ca și la ediția precedentă, evenimentul a avut o invitată specială - pe soprana britanică Lesley Garrett, o artistă cu o carieră importantă pe scenele lirice. Evenimentul a avut și doi dirijori: Daniel Jinga și Iosif Ion Prunner.

Selecțiuni din acest eveniment special desfășurat sub titlul "Armoniile speranței" ascultați miercuri, 24 ianuarie 2024, ora 19.00, la Concertele Radio România Muzical.Jeanine Costache