Recomandări Înapoi

'Concerte pe mapamond' - ediție specială în 28 decembrie 2014

Publicat: marți, 23 Decembrie 2014 , ora 11.01

Oare cine nu a auzit de Joshua Bell?

L-am ascultat și l-am văzut pe celebrul violonist în ediția 2009 a Festivalului Internațional "George Enescu" și l-am admirat pentru tonul pur în părțile lente ale Simfoniei spaniole de Lalo, pentru măiestria lui de a induce sunetului viorii o sonoritate aproape vocală. Joshua știe că ambitusul reginei instrumentelor depășește orice limită vocală și contopește toate calitățile bel-canto-ului cu cele ale cântatului la instrument.

Se adaptează oricărui mediu unde câțiva artiști interpretează muzică, dovadă și concertul susținut de violonist la "The Green Space" din New York în 10 decembrie 2013. Acest adevărat magician al viorii și-a propus, împreună cu invitații săi să ofere un program mai aparte... pe scurt, aranjamente și improvizații pe teme de Crăciun, realizate într-un spațiu - "The Green Space" - care de la deschiderea din 2009 la parterul sediului din New York al Radioului Public și-a propus să-i invite pe new yorkezi să șteargă granițele dintre stradă și studio,  într-un dialog permanent cu artiștii. Așa s-a întâmplat și cu violonistul Joshua Bell care împreună cu invitații săi: Julian Lage și Gabe Schnider - chitare, Kate Davis și Larisa Martinez - voce, Sam Haywood și Tedd Firth la pian și Corul de copii din New York dirijat de Francisco Nunez, au realizat un original concert cu piese dedicate sărbătorilor de iarnă...

La Radio România Muzical, duminică 28 decembrie în cadrul programului "Concerte pe mapamond" - atenție, începând cu ora 13,00 vă propun să-l ascultați pe Joshua Bell și pe invitații săi... și asta nu este tot: am pregătit pentru voi, la ceas de amiază și o înregistrare cu muzică de film interpretată de Orchestra Simfonică din Sydney, dirijată de David Robertson, dar și un program Gershwin, oferit de Orchestra Simfonică din Noua Zeelandă, dirijată de Matthew Coorey, în care veți putea asculta și celebrele "Rhapsody in Blue" și un "American la Paris". Solist pianistul Freddy Kempf.

În concluzie nu ratați o după-amiază cu parfum de măr și scorțișoară, cu muzică bună oferită numai de Radio România Muzical.


Mihai Stănescu