Agenda de concert Înapoi

Concerte estivale pe Esplanada Sălii Thalia

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 13.50

Pentru prima dată în cei 17 ani de viață ai festivalului Zilele Muzicii Româno-Americane, spațiul de desfășurare al evenimentului nu va mai fi Piața Mare, ci Strada Cetății, cunoascută și ca Cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Astfel Strada Cetății va fi dedicate, în perioada 1-5 iulie, găzduirii evenimentului muzical organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.

În programul festivalului sunt incluse cele mai iubite turnee muzicale românești," Pianul Călător" - susținut de celebrul pianist Horia Mihail, "O harpă de poveste", sau "Orgile României", aceste din urmă desfășurându-se la Biserica Franciscană - prima școală de orgă din lume.

Pentru că trăim solidari cu alte instituții din domeniul artei spectacolelor din Sibiu, în cadrul festivalului vom regăsi un moment de dans suștinut de Teatrul de Balet din Sibiu, acompaniat de orchestra simfonică a Filarmonicii, cea care va interpreta "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, compoziția care se menține de 300 de ani în topul preferințelor publicului meloman.

Orchestra, bucuroasă de reîntâlnirea cu spectatorii, va fi condusă de Tiberiu Soare, dirijorul Operei Naționale din București, cu contribuția solistică a violoncelistului Răzvan Suma,într-un concert programat în 4 iulie.

O combinație inedită între muzica simfonică și spiritul urban al noii generații își va face loc în program duminică 5 iulie, pe Esplanada Sălii Thalia, când spectatorii vor putea asista la un concert Ska-Punk -Reggae al celor de la Suburbia 11.