Evenimentele săptămânii Înapoi

Concerte de excepție la începutul lunii octombrie

Publicat: joi, 24 Septembrie 2020 , ora 9.24

Pentru cei care au încă nostalgia vacanței, Radio România Muzical are la 1 octombrie, o dedicație specială. Vă oferim Concertul «Noapte de vară la Schönbrunn» susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena la 18 septembrie 2020 sub bagheta marelui dirijor rus Valery Gergiev. Cunoscut pentru prezența sa pe scenă plină de autoritate dar și pentru interpretările de o rară sensibilitate, Valery Gergiev a devenit în 1996 Director artistic al Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, în paralel el a fost dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii din Rotterdam pana în anul 2008, s-a aflat de asemenea și la pupitrul Orchestrei Simfonce din Londra până în 2015 când a început colaborarea cu Orchestra Filarmonicii din München. Joi 1 octombrie, de la ora 15,30 veți putea asculta un program cu selecțiuni din Operele «Cavalerul Rozelor» de Richard Strauss, «Tristan și Isolda» de Richard Wagner, «Povestirile lui Hoffmann» de Jacques Offenbach, momente din muzica de scenă «Visul unei nopți de vară» de Felix Mendelssohn, din Baletul «Spartacus» de Aram Haciaturian, din muzica filmului «Doctor Jivago» și multe altele. Invitat va fi tenorul Jonas Kaufmann, cel pe care publicația The New York Times l-a descris « cel mai important tenor al generației sale » facând referire la repertoriul foarte vast pe care îl stăpânește cu măiestrie.

Vineri 2 octombrie, emisiunea Concerte de cinci stele va începe la ora 15,20 și va fi o ocazie pentru dumneavoastră de a reasculta concertul extraordinar susținut de Corul și Orchestra Operei «La Scala» din Milano la 4 septembrie 2020, dedicat victimelor pandemiei Covid-19.

Programul va conține Messa da Requiem de Giuseppe Verdi, la pupitru se va afla dirijorul italian Riccardo Chailly, reîntors cu această ocazie în orașul natal, pentru că acest concert s-a desfășurat la Domul din Milano. Soliști vor fi soprana din Bulgaria, Krassimira Stoyanova, mezzo-soprana letona Elīna Garanèa, supranumită «La perfetta», ea a debutat în 1997 la București, tenorul italian Francesco Meli și basul german de operă, René Pape.


Laura Ana Mânzat