Agenda de concert Înapoi

Concerte cu intrare liberă: SALON SESSIONS pe 24 și 25 septembrie în Parcul Drumul Taberei din Capitală

Publicat: vineri, 16 Septembrie 2022 , ora 9.02

O frumoasă filă din istoria muzicii revine în atenția publicului prin intermediul concertelor SALON SESSIONS, programate pe 24 și 25 septembrie 2022, în Parcul Drumul Taberei din Capitală. Cele două evenimente susținute de MH Orchestra, singura orchestră de salon din România, vor începe la ora 18.00, iar intrarea va fi liberă. Valsuri, polci și îndrăgite arii din opere și operete celebre, dar și pasaje de referință din musicaluri de mare succes vor fi prezentate publicului în reorchestrații specifice orchestrei de salon.

Seara de 24 septembrie va scoate la lumină adevărate bijuterii din repertoriul de operă și operetă, iar cea de a doua seara va aduce în prim-plan capedoperele muzicale ale perioadei muzicii clasice. Ascultătorii se vor bucura de transcripții și aranjamente special concepute pentru orchestra de salon, datorită cărora multe lucrări scrise pentru marile orchestre simfonice pot fi interpretate și în această formulă restrânsă, dar la fel de expresivă.

Radu Petrovici, producător detaliază: "Am optat pentru tematică și repertoriu diferit, pentru a pune în lumină vresatilitatea muzicii de salon și pentru a oferi spectatorilor o incursiune cât mai amplă în acest univers muzical fascinant. Fie că vorbim de uverturi de Richard Wagner, simfonia a 6-a de Piotr Ceaikovski, arii din opere și operete, valsuri sau polci, toate converg către un act performativ succint, cu atât mai ușor de recepționat, prin însăși structura sa."

Program:

24 septembrie - Concert "De la Operă la Operetă" - ora 18.00 - Parcul Drumul Taberei

Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate din repertoriul național și internațional de operă, operetă și musical reorchestrate pentru orchestra de salon.

25 septembrie - Concert "De la Mozart la Beethoven" - ora 18.00 - Parcul Drumul Taberei

Publicul va fi purtat într-o călătorie în perioada clasicismului muzical trecând în revistă capedoperele muzicale ale celor mai mari compozitori ai epocii.

Cu o experiență scenic vastă, MH Orchestra este singura orchestră de salon profesionistă din țară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile și sălile de bal între anii 1880 - 1950. Formula ce va performa în cadrul SALON SESSIONS va include 14 tineri muzicieni profesioniști, majoritatea deja colaboratori ai unor importante filarmonici din țară.

https://youtu.be/91PLdHREwAs

Muzica de salon a atins maximul de popularitate în Europa secolului XIX și și-a câștigat statutul de tradiție în țări precum Austria, Germania și Elveția. Prin seria SALON SESSIONS acest patrimoniu muzical este pus la loc de și pe o scenă din România. Concertele vor putea fi vizionate în spațiul special amenajat din Parcul Drumul Taberei, unde intrarea va fi liberă, dar vor putea fi urmărite și online pe următoarele pagini de Facebook:

Asociației Dacia Pro Academica - https://www.facebook.com/DaciaProAcademica

MH Orchestra - https://www.facebook.com/orchestramh

Primăria Sectorului 6 - https://www.facebook.com/PrimariaSectorului6

Asociația Dacia Pro Academica desfășoară activități cultural-artistice și de promovare a valorilor culturale atât românești cât și universale, prin acțiuni de sporire a vizibilității culturale, organizarea și susținerea de evenimente cultural-artistice din domeniul teatrului, muzicii, baletului, artelor plastice, precum și din toate zonele asimilate spectrului cultural național. Asociația se află la început de drum, însă scopul acesteia este bine definit și constă în punerea în valoare a patrimoniul cultural-artistic național contribuind prin activitatea sa la promovarea și diversificarea acestuia.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti în cadrul Programului Cultura 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primariei Sectorului 6, puteți accesa www.primarie6.ro