Cronici Înapoi

Concert Tasha Rodrigues la Hard Rock Cafe

Publicat: sâmbătă, 23 Ianuarie 2010 , ora 16.27
Pentru cei care în week-end-ul 23-24 ianuarie 2010 si-au dorit sa evadeze din plin ger de ianuarie si sa ajunga în tarile calde, în cautarea unor culturi mai exotice, a existat alternativa unui concert mai putin obisnuit - cel putin în peisajul muzical al capitalei; s-a întâmplat sâmbata seara, în clubul "Hard Rock Cafe". Protagonista serii muzicale a fost cântareata sud-africana Tasha Rodrigues, cea care a primit, în tara sa de adoptie, Italia, numele de Orhideea Neagra.

Concertul a fost deschis de brazilianca Biu Marquetti, fosta solista a formatiei Mandinga, invitata alaturi de muzicienii care o acompaniaza, reuniti sub titulatura de Caraibian Band; ritmurile de salsa, acordurile á la Carlos Santana si chiar o versiune inedita a piesei Dar-ar naiba dragoste, în tine au însemnat o "introducere" potrivita cu stilul world music al Tashei Rodriguez, cu atât mai mult cu cât membrii Caraibian Band, cubanezi si români, au ramas pe scena pentru a cânta alaturi de ea.

Cântareata originara din Angola a confirmat asteptarile publicului de a asculta ritmuri africane, braziliene si sonoritati specifice fado-ului portughez, descriind în plan muzical calatoriile si popasurile geografice ale Tashei Rodrigues alaturi de parintii si sora sa - cu profesii în domeniul diplomatic.

De asemenea, implicarea permanenta a artistei în lupta pentru eliberarea populatiei sud-africane de sub dominatia regimului rasist apartheid a fost transpusa în piese precum The Human Race, dedicata Presedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Sub acest aspect, concertul Tashei Rodrigues a redat în mod clar crezul cântaretei: acela ca muzica poate schimba lumea, doar daca oamenii sunt dispusi sa îsi schimbe atitudinea fata de semenii lor.
Alexandra Cebuc