Agenda de concert Înapoi

Concert regal la Sala Radio

Publicat: miercuri, 9 Mai 2018 , ora 15.20
Orchestra Națională Radio vă invită vineri, 11 mai, de la ora 19:00, la un nou Concert regal susținut, de această dată, sub bagheta lui Ricardo Casero. Concertul va avea loc cu participarea unor membri ai familiei regale a României.

Ca în fiecare an, concertul va începe cu Imnul regal de E. Hübsch, urmat de Simfonia concertantă în mi bemol major pentru vioară, violă de Mozart, soliști Erik Schumann - vioară și Răzvan Popovici - violă. În partea a doua a serii va putea fi ascultată celebra Simfonia fantastică de Hector Berlioz, punctul de maximă atracție repertorială al serii.

Simfonia fantasticăare ca subtitlu Episod din viața unui artist. Berlioz este un pasionat lucid. El concepe la rece, apoi interpretează cu entuziasm. Acest romantic este exact opusul unui improvizator. Trebuie ca viziunea lui poetică să fie exprimată cu evidență, trebuie ca proiecția în muzică a "eu"-lui său omniprezent să fie perfect perceptibilă. Chiar visul, chiar delirul cedează la el în fața nevoii de a enunța cu claritate și de a înlănțui logic evenimentele. Începând de la Simfonia fantastică, el respinge schema tradițională a simfoniei, înlocuind-o cu o progresie dramatică în cinci episoade (Reverii și pasiuni; Un bal; Scenă câmpenească; Marșul spre supliciu; Visul unei nopți de Sabat), care evoluează de la tandrețea cea mai pură, la delir și sarcasm, stări reunite de prezența unei teme obsedante, "ideea fixă".

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se pot achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.