ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Concert "Omagiu Stelian Olariu" pe scena Operei Naționale București

Publicat: marți, 23 Noiembrie 2021 , ora 13.09


Opera Națională București prezintă vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 18:30, concertul "Omagiu Stelian Olariu" in memoriam celui care a fost dirijorul cu cea mai lungă și remarcabilă activitate artistică susținută timp de 55 de ani în cadrul primei scene lirice a țării. Concertul va fi interpretat de Corul Operei Naționale București, acompaniat la pian de Sabin Orbulescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Daniel Jinga. Cu participarea criticilor muzicali Luminița Arvunescu, Oltea Șerban -Pârâu și Costin Popa.


Stelian Olariu a urmat cursuri de vioară la Timișoara, apoi a fost student al Conservatorului de Stat din Timișoara. În 1950 a venit la București pentru a studia la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" pedagogie și dirijat coral.


După absolvire a fost repartizat la Palatul Copiilor (Palatul Pionierilor), unde a înființat Corul de Copii al Palatului, pe care l-a condus până în 1966.


În anul 1956 a înființat Corul Studenților la Casa de Cultură a Studenților din București.


Șase ani mai târziu a fost numit asistent-maestru de cor la Opera Națională București unde a colaborat cu dirijorul corului, Gheorghe Kulibin. Din anul 1963, după decesul maestrului Kulibin, Stelian Olariu a preluat conducerea Corului Operei ca maestru de cor, funcție pe care a deținut-o până s-a stins din viață, la 29 ianuarie 2017.


Ca maestru de cor, a pregătit peste 120 de titluri de operă, operetă și vocal-simfonic și a participat la evenimente muzicale de excepție în țară și străinătate. A participat la peste 8.000 de spectacole de operă (numai la Opera Națională București) și a întreprins turnee în țări precum Franța, Germania, Anglia, Italia, Elveția, Spania, Olanda, Belgia, Austria, Ungaria, Grecia, Iugoslavia, Bulgaria, Rusia, Japonia, Thailanda.


Corul Operei Naționale București a făcut, sub îndrumarea sa, și înregistrări ale unor titluri importante precum "Oedipe" de George Enescu, "Tosca" de Giacomo Puccini, "La traviata" "Rigoletto", "Il trovatore" de Giuseppe Verdi, și "La Bohéme" de Giacomo Puccini.


Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.


Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/