Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert la finalul masterclass-ului susținut de mezzosoprana Bruna Baglioni

Publicat: sâmbătă, 14 Ianuarie 2017 , ora 0.00
În Foaierul Operei Naționale din București are loc astăzi, 14 ianuarie 2017, concertul participanților la masterclass-ul susținut de mezzosoprana Bruna Baglioni. Cursurile de măiestrie interpretativă s-au derulat la Opera bucureșteană începând din data de 4 ianuarie. Concertul începe la ora 18.30.
Bruna Baglioni și-a început cariera în anul 1965, cântând în concertul din închiderea Concursului Național de Canto de la Teatrul La Fenice din Veneția. Primul său rol a fost Leonora din Favorita de Donizetti, interpretat la Teatrul din Bologna în 1974, cu Luciano Pavarotti și Renato Bruson parteneri de scenă. În același rol a cântat și la Teatrul La Scala din Milano, unde a apărut și în Ulrica din Bal mascat de Verdi, Santuzza din Cavalleria Rusticana de Mascagni și în Adalgisa din Norma de Bellini. Repertoriul Brunei Baglioni include, între altele, și rolurile Amneris, Olga, Preziosilla, Eboli, Azucena, Fenena.
Artista născută în 1947 a cântat în majoritatea teatrelor de operă importante, colaborând cu șefi de orchestră și cântăreți faimoși.