Agenda de concert Înapoi

Concert jubiliar Bruckner la 200 ani de la naștere: Simfonia nr. 6 în Biserica Neagră

Publicat: joi, 27 Iunie 2024 , ora 15.25


Brașovul va fi gazda unui concert aniversar joi, 4 iulie 2024, în Biserica Neagră, începând cu ora 20:30. Acest concert estival, sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, promite să fie unul dintre cele mai memorabile evenimente muzicale ale anului.

Programul serii va include o capodoperă a muzicii clasice, Simfonia nr. 6 de Anton Bruckner. Această lucrare este recunoscută pentru strălucirea, profunzimea și pasiunea sa, învăluind publicul auditor într-o atmosferă de emoție intensă. Compoziția lui Bruckner emană sensibilitate și tragism, capturând perfect esența sentimentelor umane. Este o simfonie ce se remarcă prin elementele de avantgardă prezente, prin pulsația ritmică omniprezentă, prin unicitatea ei - singura simfonie de Bruckner care a rămas într-o singură variantă. Partea lentă a fost cântată, la cererea compozitorului, la propria înmormântare.

Acum 100 de ani Brașovul a serbat , centenarul nașterii lui Bruckner prin lucrările Te Deum, și Simfonia nr. 7 - orchestra constând din 117 instrumentiști ai Filarmonicilor din Sibiu și Brașov.

Biletele pentru acest concert sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov, online pe bilet.ro, precum și la fața locului, înainte de concert.

Concertul de la Biserica Neagră, o colaborare între Filarmonica Brașov și Biserica Evanghelică C.A. din Brașov (Biserica Neagră) va fi, fără îndoială, un moment de referință în stagiunea estivală a Filarmonicii Brașov, oferind o experiență muzicală de neuitat într-un cadru istoric și impresionant.