Agenda de concert Înapoi

Concert și lansare in memoriam Maria Lătărețu

Publicat: miercuri, 12 Octombrie 2022 , ora 11.55

Duminică, 16 octombrie 2022, de la 17:00, Sala Radio va fi gazda concertului omagial dedicat unei voci nemuritoare a folclorului românesc, Maria Lătărețu.

Un concert încărcat de emoție, o seară de suflet, eveniment în care alături de Orchestra De Muzică Populară Radio - dirijată de Adrian Grigoraș - vor urca pe scenă: Ștefania Rareș, Ion Ghițulescu, Gheorghe Turda, Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Emilia Drăgotoiu Nanu, Florin Pârlan, Silvia Timiș, Ingrid Boengiu, Gabriel Treteag, Larisa Cârlugea, Grupul Vocal Măriile Gorjului- Târgu Jiu (Gorj), Ansamblul de dansuri Burnasul- Alexandria (Teleorman).

Evenimentul va fi prezentat de actrița Miruna Ionescu.

În cadrul concertului va avea loc și lansarea oficială a albumului intitulat Maria Lătărețu - Mai ții minte, măi dragă Mărie, prin care Editura Casa Radio marchează anul acesta două date calendaristice importante. Pe 27 septembrie s-au împlinit 50 de ani de la trecerea în eternitate a Mariei Lătărețu. În plus, colaborarea interpretei cu Radio România a început acum 85 de ani, pe 29 august 1937, printr-un program susținut împreună cu taraful soțului ei, Mihai Lătărețu, în cadrul emisiunii Ora satului.

Prin piesele pe care le cuprinde, acest album reflectă îndelungata colaborare a Mariei Lătărețu cu radioul național, o colaborare concretizată în multe transmisii în direct și înregistrări de studio păstrate în Fonoteca Radio România. Aceste înregistrări înglobează un repertoriu vast și totodată reprezentativ pentru Oltenia subcarpatică, incluzând doine, cântece lungi doinite, cântece propriu-zise și cântece vocale de joc, cu ritmuri de hore și sârbe.

Albumul beneficiază de texte de prezentare semnate de etnomuzicologul dr. Constantin Secară și de jurnalista și muziciana Maria Balabaș și este ilustrat cu câteva imagini de arhivă.

Coproducător al evenimentului: Favorit TV.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.