Recomandări Înapoi

Concert extraordinar de Anul Nou cu Symphactory Orchestra - Concertele RRM, 10 ianuarie

Publicat: vineri, 6 Ianuarie 2017 , ora 14.18

"...Unul dintre concertele favorite ale publicului bucureștean ...." "...Pur și simplu, mi s-a părut fabulos..." - sunt câteva dintre impresiile serii de 5 ianuarie, când Sala Radio a fost gazda concertului extraordinar de Anul Nou care a deschis sezonul muzical din 2017 al Fundației Calea Victoriei.

Ajuns la cea de-a patra ediție, evenimentul a fost susținut de dirijorul Tiberiu Soare și de Symphactory Orchestra - un ansamblu tânăr, în expansiune, cu programe și proiecte inedite. Două suite îndrăgite de melomani au alcătuit programul serii de 5 ianuarie: Suita simfonică "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski și "Șeherazada" de Nikolai Rimski Korsakov, fiecare tablou fiind însoțit de ilustrațiile realizate de Maria Surducan, ce au purtat publicul numeros prin lumi de poveste. Pentru a reda această călătorie între două lumi - o poveste de E.T.A. Hoffman și redată prin muzica lui Ceaikovski și o poveste orientală, "1001 de nopți" care l-a inspirat pe Korsakov - au urcat pe podiumul de concerte al studioului Mihail Jora - 80 de instrumentiști. S-a aflat în fața lor maestrul Tiberiu Soare, oferind publicului o seară cu totul specială.

Vă puteți convinge și dumneavoastră ascultând cele două suite din creația rusă la Concertele Radio România Muzical din 10 ianuarie 2017, ora 19.30.

Jeanine Costache