Agenda de concert Înapoi

Concert extraordinar al Orchestrei Medicilor din România la Ateneul Român, 8 mai 2021

Publicat: joi, 6 Mai 2021 , ora 12.27

Orchestra Medicilor "Dr. Ermil Nichifor" din România va susține un concert extraordinar la Ateneul Român, pe 8 mai 2021, pentru a omagia efortul și dăruirea de care au dat dovadă cadrele medicale din întreaga țară în această perioadă dificilă.

Concertul extraordinar este organizat de Fundația Medicina și Muzica și Fundația Constantin Silvestri în onoarea cadrelor medicale din linia întâi, care se află zi și noapte la datorie și luptă împotriva pandemiei generate de virusul SARS Cov-2, pentru salvarea tuturor românilor. Prin acest concert sustinut în Templul muzicii clasice românești, ne dorim să fie nu doar un regal muzical, ci și o punte de legătură ce unește oamenii mai mult ca oricând, un concert-omagiu în cinstea întregului personal medical din România.

Alături de Orchestra Medicilor Dr. "Ermil Nichifor", pe scena Ateneului Român se vor afla soliști de talie internațională, precum sopranele Silvia Micu, Mădălina Barbu și Aida Pascu, mezzo soprana Florentina Soare, tenorii Alin Stoica și Adrian Dumitru și nu în ultimul rând, baritonii Ionuț Pascu, Lucian Petrean și Florin Ganea, reveniți în țară după luni de așteptare, cu dor de scenă, artiști care vor interpreta arii celebre din opere, precum și piese simfonice cunoscute și apreciate de publicul larg.

Din Orchestra Medicilor din România fac parte somități ale vieții medicale din România: Profesor dr. Mircea Penescu - Concert Maestrul și Președintele Fundației Medicina și Muzica, dr. Laurențiu Dașcă, dr. Remus Iulian Nica, dr. Silvia Nica, Prof. dr. Călin Giurcăneanu, dr. Mircea Cotolan ,dr. Maria Marcvart dr. Alexandru Cornea, dr. Bogdan Popescu, dr. Cristina Isar, dr. Eugenia Agarici, dr. Ștefan Filipoiu, dr. Paul Oprea, dr. Lucian Drăgoi, dr. Cristina Buhoară, dr. Ana Maria Fonoca, dr. Mihai Ionescu, dr. Mihai Dragomir, dr. Georgiana Stoica etc.

Unii dintre membri fac parte atât din Orchestra Europeană a Medicilor, cât și din Orchestra Mondială a Medicilor. Orchestra Medicilor, aflată încă de la înființarea sa, în 1954, sub înaltul patronaj al Filarmonicii George Enescu, s-a bucurat în permanență de sprijinul și colaborarea activă a acesteia, precum și de cea a conducerii Ateneului Român. Din anul 2004, o parte din membrii Orchestrei Medicilor "Dr. Ermil Nichifor" au devenit membri fondatori ai Orchestrei Europene a Medicilor cu sediul la Londra.

În prezent, Orchestra Medicilor din București este condusă de dirijorul Iosif Ion Prunner, compozitor și pianist, personalitate marcantă a vieții muzicale din România.

Concertul extraordinar din 8 mai 2021 va avea loc sub egida Președinției României și este organizat în parteneriat cu Televiziunea Română și Radio Romania Muzical, care vor asigura comunicarea evenimentului.

De asemenea, partenerii acestui eveniment sunt Ministerul Culturii, și Colegiul Medicilor din București.

Concertul va fi inregistrat si transmis ulterior de catre postul Radio Romania Muzical.