ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Concert eveniment Elven Bird în Sibiu Opera Festival!

Publicat: miercuri, 9 Septembrie 2020 , ora 9.51

Elven Bird - cantautoarea cu un stil muzical greu de încadrat, o fuziune între New Folk American, Indie folk cu influențe de blues, jazz, muzică clasică și Asian style - va concerta mâine, miercuri 9 septembrie 2020, pe Esplanada Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Concertul face parte din proiectul Sibiu Opera Festival, ediția a XiX-a. Tot mâine, însă cu începere de la ora 18, va avea loc și Concertul de Gală cu soliștii "Take an Opera Break". Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul și aplicația oficială a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Elven Bird este singer-songwriter cu compoziții preponderent în limba engleză care în prezent pregătește lansarea și prezentarea următorului material discografic - The Japanese Tree.

Acest al treilea album de cantautor este cel mai complex material discografic de până acum, în termeni de execuție, condiții de imprimare, instrumente muzicale și tehnici folosite.

Stilul abordat de Elven Bird este greu de încadrat, fiind o fuziune între New Folk American, Indie folk cu influențe de blues, jazz, muzică clasică și Asian style. Prin compozițiile și versurile cântecelor, originale pentru scena artistică din Romania, și prin mesajul compozitiilor sale artista se adresează unui public de nișă care este deschis la introspecție, sensibilitate, care iubește natura și care este înclinat spre visare și contemplație. Toate acestea sunt susținute de o voce cristalină și fragilă în același timp, înaltă și precisă, care dă viață adevărată compozițiilor cu care alege să se prezinte pe scenă.

O mare parte din experiența de scenă și-a format-o prin participarea la aproape toate festivalurile de folk din țară (perioada 2008- 2012) câștigând majoritatea trofeelor și locul 1 în formula de duo sau solo. A susținut concerte în țara la festivaluri de diverse stiluri muzicale și a fost invitata specială la Budapesta în cadrul concertului 'Gringotronic' al lui A.G. Weinberger.

Tot miercuri, pe Esplanada Filarmonicii, însă de la ora 18, va avea loc Cocnertul de Gală al soliștilor din "Take an Opera Break" Andreea Pîrvulescu - soprană, Antonia Beteag - soprană, Sandra Eliza Bărănescu - soprană, Andrei Dumitrescu - tenor, Cătălin Moței - bariton și pianistul Ovidiu Părjol vor interpreta piese celebre din repertoriul de operă și operetă, universal și românesc!

Accesul publicului la aceste evenimente este liber, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.