Evenimentele săptămânii Înapoi

Concert-eveniment dedicat debutului manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri, în direct la Radio România

Publicat: vineri, 17 Noiembrie 2017 , ora 10.13
Radio România, prin toate posturile sale naționale și regionale, transmite în direct concertul-eveniment care marchează debutul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri din 1918, eveniment organizat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, la Teatrul Național "Ion Luca Caragiale" din București.

Duminică, 26 noiembrie, între orele 19.30-22.00, la Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, precum și posturile regionale din București, Timișoara, Cluj, Târgu-Mureș, Iași, Cluj, Constanța, Craiova și Chișinău, poate fi ascultat programul de muzică clasică propus de Orchestra Română de Tineret, condusă de unul dintre cei mai apreciați dirijori români ai momentului, cu o carieră de top la nivel internațional: Cristian Măcelaru. Soliștii evenimentului sunt nume de rezonanță: Adela Zaharia - soprana care a câștigat în 2017 Concursul "Operalia" organizat de Placido Domingo, tenorul Ștefan Pop, câștigător al aceleiași prestigioase competiții în 2010, violonistul Ștefan Tarara, distins cu premiul I la Concursul "George Enescu" din 2014. Alături de aceștia, vor fi prezenți muzicieni străini cu o prestigioasă activitate la nivel internațional: soprana Kristine Opolais, tenorul Piotr Beczala și violoniștii Julian Rachlin și Michael Barenboim.

Concertul va fi comentat la Radio România de Anca Ioana Andriescu, realizator Radio România Muzical. În preambulul acestei transmisiuni directe, Radio România Cultural și Radio România Muzical transmit de la ora 18.30 emisiunea "România în Anul Centenar" , realizată de Dan Manolache, cu intervenții în direct de la Teatrul Național "Ion Luca Caragiale" din București.

Concertul dedicat debutului manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Unirii poate fi de asemenea ascultat pe stream-urile live ale posturilor corporației publice de radio.