Agenda de concert Înapoi

Concert de Crăciun la Sala 'George Enescu' UNMB

Publicat: miercuri, 18 Decembrie 2019 , ora 13.19

Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends vă invită la concertul de Crăciun "Odae Cum Harmoniis", susținut de noua generație de tineri muzicieni joi, 19 decembrie 2019, de la ora 19:00, la Sala "George Enescu" a Universității de Muzică din București și sâmbătă, 21 decembrie, ora 17:00, la Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu. Intrarea este liberă.

Organista Karina Fernández Samodaiev și violonista Rafaela Fernández Samodaiev, acompaniate de Orchestra de Cameră "Les Consonances", dirijată de Mircea Dumitrescu, vor aduce în fața publicului următorul repertoriu:

  • Arcangelo Corelli - Concerto grosso în sol minor, "Fatto per la Notte di Natale", Op.6 nr.8;
  • Compozitor Anonim din Transilvania - Concert în Do Major pentru orgă (clavecin) și orchestra de coarde;
  • Antonio Vivaldi - Concert pentru vioară și orgă în re minor, RV 541;
  • W.A. Mozart - Concertul pentru vioară și orchestră nr. 2 in re major, KV.211;
  • P.I. Ceaikovski - Suita "Spărgătorul de nuci".

Karina Fernández Samodaiev și Rafaela Fernández Samodaiev s-au născut într-o familie de muzicieni și au început să cânte la pian și cu voce în jurul vârstei de cinci ani, ulterior alegându-și fiecare instrumentul preferat, respectiv orga și vioara. În prezent, fiecare dintre ele își continuă studiile muzicale în cadrul Colegiului Național "George Enescu" din București, sub îndrumarea organistei Brita Falch Leutert și a violonistei Olivia Papa.

Karina are o intensă activitate muzicală împreună cu corul de tineri al Bisericii Evanghelice din Sibiu. În același timp, își cultivă și pasiunea pentru pictură, pe care o studiază în mod constant. Rafaela este câștigătoare a șapte premii întâi (secțiunea vioară) la concursuri și olimpiade naționale. Este membră în corul și orchestra de copii a Bisericii Evanghelice din Sibiu.