Agenda de concert Înapoi

Concert de Anul Nou cu Orchestra de Cameră Radio, la Sala Radio

Publicat: luni, 8 Ianuarie 2018 , ora 11.45

2018 începe la Sala Radio cu Concertul de Anul Nou, susținut miercuri, 10 ianuarie, ora 19.00, de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, cu participarea sopranei Melinda Samson.

Pe afișul concertului se va afla un mix de lucrări baroce vocal - simfonice de Corelli, Händel, Rameau, Bach și Purcell. Prima lucrare din program va fi Concerto grosso op. 6 nr. 10 în do major, de A. Corelli, și îi va avea ca soliști pe Marian Alexandru - vioara I, Gabriel Danila - vioara a II-a și Radu Sinaci - violoncel. Vor urma două arii de operă celebre: Quanto è felice quell'augelletto, din opera Tolomeo, de G. F. Händel și aria Papillon inconstant, din opera Les Indes Galantes, de J. Ph. Rameau. O altă lucrare de Händel, Messiah HWV 56 - Sinfonia, se va regăsi de asemenea în program, urmată de Aria Ei, wie schmeckt der Coffee süße din Cantata Cafelei, de J. S. Bach, având-o ca solistă la flaut pe Constanța Cazacu. Vor urma două lucrări de H. Purcell: uvertura la opera Dido and Aeneas și aria When I am laid in earth, din aceeași operă. Programul se va încheia cu Muzica apelor - Suita nr. 1 în fa major, de Händel.

Dirijorul Alexandru Ganea, în prezent dirijor permanent invitat al Filarmonicii din Pitești, s-a aflat la pupitrul dirijoral al celor mai cunoscute orchestre din România și Republica Moldova și a colaborat cu nume sonore ale scenei muzicale naționale.

Câștigătoare a Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclé în 1999 și a altor competiții internaționale de profil, soprana Melinda Samson este una dintre vocile apreciate pe scena muzicală națională, specializată în lied și canto baroc, cu apariții în concerte și gale de operă atât în țară, cât și în Germania, Austria, Ungaria, Republica Moldova și Turcia.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se vor achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.