ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Concert caritabil 'Alături de Darius'

Publicat: luni, 6 Septembrie 2021 , ora 9.25

Darius este un baietel de 3 ani, diagnosticat anul trecut cu Tulburare Spectru Autist intr-o forma grava, insa acest lucru nu il impiedica sa iubeasca muzica și mai ales pianul încă de cand avea câteva luni. Simte și înțelege lumea înconjurătoare cel mai bine prin intermediul muzicii. Muzica este ceva obisnuit în familia sa, s-a născut și crește cu instrumente muzicale în casă, mama fiind pianistă și profesoară la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București.

Pentru strângerea de fonduri în vederea terapiei sale de recuperare, vor exista o serie de concerte caritabile, prin proiectul "Alături de Darius", începând cu luna septembrie, în parteneriat cu mai multe instituții culturale, iar toate fondurile strânse în urma acestor evenimente vor ajunge la Darius și la cei 100 de copii care merg la centrul în care face el terapie.

Primul concert este pe 10 septembrie orele 18:30 la Institutul Cultural Maghiar, str. Gina Patrichi nr 8, sector 1, Bucuresti și tot în luna septembrie, pe data de 24, în Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică București, începând cu ora 19:00.

În 10 septembrie, concertul va fi susținut de muzicieni din zona muzicii clasice, dar și de jazz. În program vor fi lucrări de muzică barocă, clasică, romantică și postromantică, dar și muzică improvizată.

Printre artiștii implicați în concert vor fi: pianistul Alexandru Burcă, Duo pian la 4 mâini "Les Enarmoniques", compus din Anamaria Biaciu-Popa și Maria Indricău, violonistul Gabriel Stănescu alături de pianista Marta-Claudia Băceanu Tudor, contratenorul Alexandru Ioan Costea, Trio Equilibrium format din pianistele Ioana Valentina Cojuharov, Mădălina Dima și Marta-Claudia Tudor, Gabriela Suciu, violonista Cristina Pașa, Andreea Nistor, vocalista Gabriela Costa, chitaristul Alex Man, basistul Răzvan Cojanu, Robert Patai, trompetistul Emil Bâzgă și alții.

Intrarea la concert este liberă. Donațiile și sponsorizările se vor face direct în contul Asociației Atipic, ce va trimite un reprezentant la fața locului, în seara concertului.

Pentru donatii si sponsorizari in lei:
RO94BRDE441SV10663884410
deschis la BRD
Beneficiar: Asociatia Atipic