Evenimentele săptămânii Înapoi

Concert cameral în direct de la Utrecht

Publicat: miercuri, 28 Iunie 2017 , ora 13.09

Vom continua seria transmisiunilor directe din festivalul inițiat de cunoscuta violonistă olandeză Janine Jansen în anul 2003, în seara de vineri, 30 iunie, cu cel de-al doilea concert găzduit de acest ambițios proiect, aflat la ediția a 15-a.

Va fi o seară, bineînțeles, camerală, care ne va purta printre cele mai reprezentative piese din clasicism, romantism și începutul de secol 20. Este vorba despre Cvintetul cu clarinet KV 581 în La major de Wolfgang Amadeus Mozart, cele două piese op.11 pentru octet de coarde de Dmitri Șostakovici și Cvintetul cu pian op.81 în La major de Antonin Dvoűak.

Pe scena de la Utrecht se vor afla, ca de obicei, muzicieni tineri, cu o anvergură artistică apreciabilă, toți cu o carieră aflată în plină ascensiune. Ei sunt clarinetistul Daniel Ottensamer, violoniștii Nikita Boriso-Glebsky, Boris Brovtsyn, Baiva Skride și Nikki Chooi, violiștii Lise Berthaud și Amihai Grosz și violoncelistul Harriet Krijg.

Așadar, o nouă ocazie de a descoperi cei mai talentați muzicieni promovați de acest ambițios proiect, care se află într-un adevărat maraton pe scena sălii din centrul "TivoliVredenbeurg"din Utrecht, din care vă propun în seara de vineri, probabil, cel mai intens moment.

Festivalul de muzică de cameră de la Utrecht, în direct, vineri, 30 iunie, de la ora 21.00. 

Dan Ghineraru