Agenda de concert Înapoi

Concert aniversar - O Nouă Viață

Publicat: marți, 20 Iunie 2017 , ora 13.00

Miercuri, 28 iunie 2017, de la ora 19.00, Cercul Militar Național din București (Sala de Marmură) va găzdui un concert extraordinar susținut de muzicienii Simona Mihai (soprană), George Zacharias (vioară) și Marios Panteliadis (pian) în beneficiul Fundației O Nouă Viață. În program se află lucrări de: Richard Strauss, Maurice Ravel, Jules Massenet, Giacomo Puccini, Serghei Prokofiev, Charles Gounod și Roger Quilter.

Violonistul George Zacharias și pianistul Marios Panteliadis, muzicienii sosiți special de la Londra pentru acest eveniment vor interpreta două sonate aparținând unora dintre cei mai proeminenți compozitori din prima jumătate a secolului XX, Maurice Ravel și Serghei Prokofiev. Momentul mult așteptat al serii îl constituie întâlnirea cu soprana Simona Mihai, pe care publicul din țară nu a mai avut ocazia să o asculte de foarte mult timp, ea primind însă generoase aplauze ale auditoriului Operei Regale din Londra sau ale celei din Frankfurt, unde chiar în această perioadă joacă rolul Mimi. Simona Mihai va interpreta arii celebre semnate de Massenet, Strauss și Puccini.

Concertul susținut pe 28 iunie la Cercul Militar Național de cei trei artiști sosiți de la Londra este prilejuit de celebrarea a 20 de ani de activitate pentru Fundația "O Nouă Viață", care și-a asumat în ultimele două decenii responsabilitatea protejării copiilor și tinerilor a căror viață a fost mutilată pentru totdeauna în căminul-spital de boli neuropsihice de la Siret.

Biletele costă 35 de lei și sunt disponibile pe ove.ro, iabilet.ro, biletfan.ro și la casa de bilete Metrou Unirii 1.

Programul muzical al serii:
1. Richard Strauss - "Morgen" op. 27 pentru soprană, vioară și pian
2. Jules Massenet - "Je suis encore tout étourdie" din opera Manon
3. Maurice Ravel - Sonata nr. 2 pentru vioară și pian în Sol Major
4. Roger Quilter - "Music, when soft voices die" op. 25 nr. 5
5. Giacomo Puccini - "Donde lieta usci" din opera Boema
6. Serghei Prokofiev - Sonata nr. 2 pentru vioară și pian în Re Major, Op. 94bis
7. Charles Gounod - Aria Margaretei din opera Faust