Evenimente Înapoi

Concert 100% MOZART, la Sala Radio

Publicat: miercuri, 28 Octombrie 2015 , ora 10.43
Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă "promisiunea" adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudați pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă șansa de a asculta la București pe unul dintre apreciații pianiști români ai noii generații, într-un concert 100% MOZART.

DINU-MIHAI ȘTEFAN, în vârstă de doar 28 de ani, a absolvit Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" din București și ulterior a urmat studiile superioare în cadrul unor prestigioase instituții europene: Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance (Londra) și Royal College of Music (Londra). Tânărul pianist a participat la o serie de cursuri de perfecționare, în cadrul unor importante școli de muzică din Europa: Universitatea Mozarteum - Salzburg și Birmingham Conservatoire - Marea Britanie. A obținut mai multe premii internaționale, cum ar fi premiul III la Hastings Piano Concerto Competition (Marea Britanie), în 2010. A concertat deja în mai multe orașe din Marea Britanie, Austria, Franța și România. În mai 2014, Dinu-Mihai Ștefan a lansat primul său album, intitulat Just Another Spring in London (Doar o altă primăvară la Londra), care include partituri semnate de Bach, Liszt, Scriabin și Enescu. Al doilea album - Made in Trinity - cuprinde lucrări de Beethoven și Rachmaninov.

În evenimentul de la Sala Radio, tânărul pianist român va interpreta Concertul nr. 14 în mi bemol major pentru pian și orchestră, semnat de Mozart. Întreaga seara este de altfel dedicată genialului compozitor, care în doar 35 de ani de viață a compus peste 600 de lucrări, primele partituri fiind create la vârsta de doar 5 ani! Dintre cele 41 de simfonii pe care le-a compus Amadeus, în concertul Orchestrei de Cameră Radio veți asculta Simfonia nr. 28 în do major și Simfonia nr. 40 în sol minor.

Evenimentul se derulează sub bagheta lui CRISTIAN BRÂNCUȘI, membru fondator al Orchestrei de Cameră Radio și dirijor principal al acesteia. Din 1990, artistul a prezentat alături de ansamblu sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creație contemporană. Atras în egală măsură și de muzica de avangardă, este deseori invitat sa dirijeze în Festivalul "Saptamâna Internațională a Muzicii Noi", precum și în cel intitulat "Worldmusic Days". Activitatea sa de dirijor cuprinde imprimări pentru radio, televiziune, muzică de film, pentru casa de discuri "Electrecord" și AKSAK (Franta), concerte simfonice și spectacole de operă. A fost apreciat și în concertele pe care le-a dirijat în afara țării, în Italia, Germania. Polonia, Rusia, Filippine, SUA, Spania, Venezuela, Uruguay etc.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.